Chat with us, powered by LiveChat

Vedligehold dit træhus

24. maj 2019 Ingen svar

Træ er et organisk materiale, og derfor er det nødvendigt at vedligeholde det løbende, så dit hus holder længst muligt. Her kommer vi med nogle gode råd til, hvordan du bedst beskytter dit træhus, så du kan få glæde af det i rigtig mange år. 

Undgå fugt helt fra starten

Vedligeholdelse af dit træhus fra Sølund Huse starter allerede, når du åbner pakken fra os. Når du skal til at bygge, er det naturligt, at du lægger alle delene ud, så du kan få et overblik. Hvis dette er en proces, du går til og fra, er det vigtigt, at du beskytter det rå tømmer fra fugt fra f.eks. græsplænen, dug og regn.

Når du lægger fundamentet på f.eks. et flisefundament, anbefaler vi også at lægge et lag sokkelpap mellem fundamentet og tømmeret. Så kan der ikke trænge fugt fra fundamentet op i træet.

Når huset er færdigbygget

Når huset er færdigbygget anbefaler vi først at give alt træværket inde og ude en god grundingsolie med fungicider. Grundingsolien sikrer, at det rå træ bliver mættet og hermed beskyttes mod fugt og råd.

Efter behandlingen med grundingsolie er dit hus klar til at blive efterbehandlet med maling eller oliebaseret træbeskyttelse, som forsegler grundingsolien. Det er vigtigt, at maling eller træbeskyttelse påføres umiddelbart efter grundingsolien, da de aktive, beskyttende stoffer mister deres effekt efter ganske få dage, hvis grundingsolien ikke forsegles.

Vi anbefaler som udgangspunkt at male huset to gange for at være sikker på at få den bedste dækning og hermed den længste levetid for dit hus.

Hvornår ofte skal huset behandles?

Så er dit hus færdigt, godt beskyttet og klar til brug. Hvornår skal du så finde penslen frem igen? Det kommer an på, hvor ekstremt vejret er både i forhold til regn og sol, og hvor udsat dit træhus står. Træets behov for behandling er altså individuelt for hvert eneste hus, og det er derfor svært at sætte tid på. En tommelfingerregel er, at huset skal males hvert 2. til 5. år.

 I artiklen her kan du læse mere om valg af træbeskyttelse/maling. Vi er altid klar med rådgivning, så kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til, hvordan du kan vedligeholde dit hus bedst muligt. 

Vil du have flere gode råd?
Så kan du tilmelde dig vores inspirations-mail, som udkommer hver 14. dag. Vi samler gode råd til byg-selv og vedligehold, og vi deler inspirerende historier fra den virkelige verden. 

Du kan skrive dig op til inspirations-mailen gratis her.

Skrevet af.
Lene