byg selv havepavillon fra www.solundhuse.dk billedet er af solveig pavillonen og indsendt af vores kunde lone

360 graders natur året rundt

At naturen er medicin for sjælen, kan du sikkert nikke genkendende til. I hvert fald viser en undersøgelse lavet af Friluftsrådet, at danskerne oplever en direkte sammenhæng mellem deres brug af naturen og deres livskvalitet. Lone Flytkjær Nielsen fra Knabstrup har indrettet sin havepavillon i grønne omgivelser, hvilket giver rig mulighed for at lade op med afslapning og hygge året rundt.

Hele 84 pct. af danskerne oplever, at deres psykiske velvære og humør bliver forbedret, når de opholder sig i naturen. At slappe af lige midt i naturen har Lone Flytkjær Nielsen, 47, også for alvor opdaget fordelene ved, siden hun sidste år fik opført en havepavillon i baghaven på den nedlagte landejendom i Knabstrup på Vestsjælland, hvor hun bor sammen med sin mand og to børn på 16 og 20.

”Jeg har altid synes, at de havehuse er enormt hyggelige. Og så bor vi på en nedlagt landejendom og har ikke nogen overdækket terrasse. Og somrene i Danmark kan man jo ikke regne med,” siger Lone.

Pavillon med stråtag fra www.sølundhuse.dkMidt i naturen
De mange vinduer hele vejen rundt giver Lone en helt speciel følelse af at kunne sidde og læse, spise frokost eller drikke kaffe og samtidig være i ét med omgivelserne.

”Man sidder lige i naturen. Midt på markerne med masser af rådyr. Og solnedgange. Her er bare mere luft,” siger Lone, som også engang imellem nyder en stille stund alene i det lille havehus.

”Hvis vi har spist, og de andre fortrækker, så kan jeg godt finde på at tænde et stearinlys og sidde lidt i fred og ro om aftenen. Det er dejligt. Jeg elsker at sidde ude,” fortæller Lone.

Indretning skifter med årstiderne
Men det er hele familien, der bruger samlingspunktet i haven, og pavillonen bliver brugt på alle tidspunkter af dagen. Her er plads rolige weekendmorgener, lange sommeraftener, gæster, spil og hygge. Og det er ikke kun sommersæsonen, der bliver forlænget af muligheden for at sidde overdækket.

”Juleaften havde vi pyntet pavillonen pænt op til jul. Vi har fået indlagt strøm, så vi havde lys i og tændt for varmeblæseren. Så fik vi gløgg og julehyggede her, inden vi skulle i kirke,” siger Lone og fortsætter.

”Jeg elsker mit havehus og er lidt af en ”hyggefis”, så jeg nyder at gå og gøre det indbydende og hyggeligt,” siger Lone.

Smuk pavillon fra Sølund Huse Træ pavillon med stråtag fra Sølund Huse

Ønsker du flere gode historier så kan du tilmelde dig vores inspirations-mail  lige her 

Lones byg selv havepavillon er af modellen Solveig og kan ses lige her. Se hele Sølund Huses udvalg af have-pavilloner i træ her. 

Vil du inspireres?
Vi udsender ca. hver 14. dag vores inspirations-mail, hvor vi deler de gode livsstil- og indretningshistorier, tips til byg-selv og vedligehold og gode tilbud. 

Du kan tilmelde dig inspirations-mailen gratis her.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration