skab en stressfri zone med en pavillon have. læs mere hos www.sølundhuse.dk

Afslapning uden forstyrrelser

I en travl hverdag med skiftende arbejdstider, kundekontakt og indtryk dagen lang, finder Claes og kæresten Majbrit ro i havepavillonen, hvor der ikke er noget, der forstyrrer.

Parret fra Næstved havde en pavillon tidligere, og da de skulle bygge nyt hus, fandt de hurtigt ud af, at de også var nødt til at opføre en ny pavillon.

”Vi kunne ikke undvære den, for den var med til at forlænge årstiderne. Udesæsonen starter i marts og bliver forlænget ind i oktober. Det savnede vi,” fortæller Claes.

Intet, der bimler og bamler

Derfor står der nu igen en havepavillon i Majbrit og Claes’ have. Det, de savnede, var nemlig følelsen af at træde ind i et helt andet univers på trods af, at det blot er nogle skridt fra huset. Her handler det om fuldkommen afslapning, hvilket også tydeligt fremgår af skiltet over døren, der minder om, at man nu træder ind i ’stressfri zone’.

”Når man kommer derind, skal man slappe af og hygge. Der er ikke telefoner, der bimler, eller mails, der tikker ind. Telefonerne kommer på lydløs eller bliver inde i køkkenet. Så er det op med fødderne,” siger Claes.

En nødvendig frizone

Claes sælger biler til dagligt og kæresten Majbrit er bestyrer i en butik, og med meget kundekontakt og lange arbejdsdage har de begge brug for at koble af, når de kommer hjem. Og her giver de få skridt fra huset til pavillonen i haven den nødvendige afstand til alt, der kan forstyrre.

”Det er ikke det samme at blive inde i huset. Så er der en radio eller et fjernsyn, der kører, og telefoner, der larmer. Når man kommer ud i pavillonen, puster man ud, og man kan ikke se opvasken,” siger Claes.

Parret har sat en varmelampe op i pavillonen, så de kan sidde der hele aftenen. De spiser aftensmad i den, drikker kaffe eller nyder et glas rødvin sammen. Og det giver noget helt specielt, at det foregår i pavillonen.

”Man kan bare mærke, at man slapper af. Det er ligesom, at mange tager i sommerhus for at slappe af – vi har bare ikke så langt. Det er en rigtig lille frizone,” siger Claes.

Mere inspiration?

Claes og Majbrits pavillon er af modellen Henriette med fire vinduespartier, som kan ses lige her. Hele udvalget af havepavilloner i træ finder du her.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration