Annis kolonihave indretning

Altid nye projekter i kolonihaven

I en kolonihave ved Grindsted vejrer flaget på den lille flagstang som symbol på, at Anni er i kolonihaven. Og hun er i fuld gang. For som hun siger, er der altid noget at lave i en kolonihave.

Første store projekt i Annis kolonihave var at rive et gammelt kolonihavehus ned og derefter selv bygge et nyt. Men selvom det nye hus nu står færdigt, dukker der hele tiden nye projekter op, som Anni hygger sig med at udføre i sit eget tempo. 

Lige nu er hun i gang med at rive sammen efter at have klippet hæk. Hun holder en pause og kommer til at se på den bunke af store sten, der ligger midt i køkkenhaven.

”Jeg fik pludselig en ide. De gamle sten lå bagerst i haven. Nu skal jeg finde ud af, hvad de skal bruges til. Måske trædesten eller måske pyntesten,” siger Anni.

 

Altid nye projekter i Annis kolonihave Sølund Huse

Og det er typisk sådan, det foregår i Annis kolonihave. Hun har gang i mange forskellige projekter og finder hele tiden på flere ting. F.eks. et hegn af grene til at skjule skraldespanden. 

Hun har været hårdt i gang med at anlægge haven, efter det nyt kolonihavehus blev bygget i oktober sidste år. Græsplænen har hun selv fræset to gange, revet tørven op, planeret, tromlet og sået.

 

Og så er der de fem højbede, som mere og mere af køkkenhaven flytter op i. Det er især ryggen glad for.

Her er gulerødder, rødbeder, mynte i fuld flor og noget purløg, der også gemmer sig derinde et sted. Og bladselleri i både gul og rød – så meget, at Anni ikke ved, hvordan hun skal nå at få det spist.

Altid nye projekter i kolonihaven
Altid nye projekter i Annis kolonihave

Selv-byg med sønnerne

Anni købte kolonihaven for ca. to år siden. Her stod der er gammelt hus på grunden – 8 m2 kolonihavehus, som Anni kaldte jordhulen. Det skulle rives ned, og det har Anni selv gjort. Og så skulle der sættes et nyt hus op. Noget større end de oprindelige 8 m2 og med døre i to af siderne.

Det er hende selv og sønnerne, der har bygget huset (Irene 19,8 m2), der kom som et samlesæt fra Sølund. Anni har også selv været i gang med malerpenslen, så huset nu er blevet sort med hvide vinduer – lige som Anni altid har drømt om, at det skulle være.

”Det er det bedste, jeg har gjort. Jeg har syv minutter hertil på min cykel, og så er jeg her i haven. Jeg har ikke brug for mere. Jeg har alt, hvad jeg kan ønske mig nu,” siger Anni.

Det oprindelige kolonihavehus i Annis kolonihave. Huset var 8 m2.
Det nye kolonihavehus under opbygning. 
Anni og sønnerne har samlet huset.

Det simple liv

Og det er det simple liv i kolonihaven, som Anni har glæde af. Her er ingen luksus og overflod. Kolonihavehuset består af forskellige afdelinger: Spiseplads, stue/”soveværelse” og i hjørnerne hyggelige læsepladser med lænestole – alt i ét rum. Og her er hverken strøm eller vand. Toilettet skal hun cykle til haveforeningens fællesareal for at bruge. Men det synes både Anni og de besøgende børnebørn er hyggeligt og som at være på camping. Og de klarer sig fint med, at det er sådan.

”Hvad skal jeg bruge strøm til? Jeg har en petroleumslampe, stearinlys og en gasvarmer, så jeg kan holde varmen, og så har vi byvand udenfor,” siger Anni.

Det nye kolonihavehus’ eneste rum: Kombineret spiseplads, soveværelse, stue og hyggehjørner.
Stort vinduesparti med dobbeltdøre, hvor Anni kan nyde udsigten til sin kolonihave.
I Annis kolonihave skal der være tid til at hygge og slappe af.
Og netop den primitive livsstil mener Anni er sund i den tid, vi lever i, med digitale medier og meget skærmtid.

”Mine børnebørn elsker at være her. Så flyder det med legesager udenfor, og vi tumler hele dagen, spiller badminton og tre-på-stribe. Når de kommer her, så lever de herude. Det har iPad med, men den får højest 10 minutters opmærksomhed, så er de ude igen,” fortæller Anni.

Og Anni selv nyder også den specielle stemning, der er i kolonihaven. Hun hygger sig med at gå i sine egne tanker. Især morgenerne i kolonihaven er noget særligt for hende:

”Jeg elsker følelsen her. Når jeg kommer tidligt og lukker lågen bag mig, så tænker jeg bare her er stilheden flyttet ind,” siger Anni.  

Annis kolonihavehus er af modellen Irene 1, som du kan finde herIrene 1 er 19,8 m2. 

Vil du gerne have mere inspiration?
Så kan du tilmelde dig Sølund Huses inspirations-mail, som udsendes ca. hver 14. dag. Her samler vi de bedste histprier fra vores kunder, tips til indretning og vedligehold og gode tilbud. Du tilmelder dig gratis her.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration