Anneks isoleret - Tora fra Sølund Huse

Teenageværelse i baghaven

I takt med at Tinas børn er blevet større, er behovet for plads i parcelhuset også vokset. Nu har familien etableret et ekstra værelse til den ældste datter i form af et anneks i baghaven.

Bagerst i haven hos Tina og familien ligger et firkantet havehus indrettet med seng, fjernsyn, bord, skab og hyggelige ting, som alle hører sig et teenageværelse til.

Tora anneks isoleret fra Sølund Huse
Tinas datter på 19 år er glad for sommerhusstemningen, som den indvendige træbeklædning giver. 
Anneks isoleret Tora 16 m2 fra Sølund Huse
Der er udsigt til det grønne fra sengen.
Pladsen, hvor huset står, er på mange måder central for de skiftende behov, der typisk kommer gennem tiden i en børnefamilie.

”Der har engang været en sandkasse her. Nu er det teenagerum. Og så kan det være, at det senere bliver musikrum eller krea-rum,” siger Tina.

Anneks isoleret Tora fra Sølund Huse
Før var her en sandkasse, nu et teenageværelse – og måske på sigt et hobbyrum. 

Et større værelse

Datteren, som nu har fået værelse i haven, er 19 år og går på gymnasiet. Og hun er glad for at have lidt mere plads til sig selv:

”Hun synes det er dejligt med den sommerhusstemning, der er herude. Og så er hun glad for lamellerne, som kan trækkes for, så hun har lidt mere privatliv fra resten af familien,” siger Tina.

Anneks isoleret Tora havehus fra Sølund Huse
Lamellerne ved sidevinduet på annekset kan trækkes for eller fra alt efter behovet for lys og privatliv.
Familien bor i et typisk 80’er-hus med værelser på 8-10 m2, så det var attraktivt, da der pludselig var et større værelse ledigt. Men helt alene er datteren nu ikke i det lille træhus.

”Hun har købt en hamster, da hun flyttede herud. For at have lidt larm, så hun ikke føler sig helt alene herude,” siger Tina.

Isoleret anneks Tora fra Sølund Huse
Tinas datter har været vant til værelser i huset på 8-10 m2 og nyder ca. det dobbelte plads i det nye “værelse”

Moderne stil

Familien har valgt annekset, fordi det har et moderne udtryk i stilen og passer godt til deres hus:

”Vi valgte den malede model, for vi ville ikke lige til at male selv. Men når det engang skal males igen, skal det være sort, så det passer til vinduerne i vores hus. Og så skal vi have lagt samme træterrasse her ved havehuset, som vi har ved huset,” siger Tina.

Isoleret anneks fra Sølund Huse
Tina og familien har valgt annekset Tora, fordi det har et mere moderne look end mange andre klassiske havehuse – og det passer godt til familiens hus.

Isoleret anneks til brug hele året

Tina og familiens anneks er modellen Tora 4 på 16 m2. Tora er konstrueret, så det er ligetil at isolere havehuset mellem inder- og ydervæg samt i taget. Du kan se og læse mere om Tora herunder.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration