Chat with us, powered by LiveChat
Berete anneks til haven fra Sølund Huse et solidt træhus selvbyg

Med naturen som nærmeste nabo

Hanne og Jens Jørgen har opført et Berete 1 træhus på en stor naturgrund med langt til nærmeste nabo. Her får ægteparret naturen helt tæt på og nyder nærværet med børnebørnene.

Hytten ligger for enden af en lang grusvej omgivet af en stor sø, marker og høje træer. Herude er der lang til byens puls, og du kan kun høre vinden i trækronerne og en brummende traktor i det fjerne. Sidste sommer fik ægteparret leveret et Berete træhus på 18 m2 fra Sølund, og siden har de selv fældet træer, ryddet grundet, lavet fundament, samlet hytten, isoleret loftet og malet træværket.

“Vi har lavet det meste selv, og vi har vi har kun fået hjælp til at installere rørene i huset. Hanne har malet og blandet cement, og jeg har ordnet resten. Det er en stor stolthed i, at vi har lavet det hele fra bunden selv,” forklarer Jens Jørgen.

Skøjter på søen
Der har tidligere stået en gammel garage på den 2,5 hektar store grund, som Jens Jørgen har ejet siden 1985. De har i mange år drømt at erstatte garagen med en hytte, hvor de kan drikke kaffe og få naturen tæt på.

På den store grund er der et vildt dyreliv, og til venstre for træhuset ligger en sø, som især er populær hos børnebørnene i årets kolde måneder.

“Vores børnebørn skøjter på søen, når den fryser til is. De elsker at komme herud, da de får lov til lidt mere end hjemme i villaen, og vi har i mange år manglet et sted, hvor vi kan få varmen og drikke kakao,” siger Hanne.

Flere projekter
Parret har malet hytten indvendig med en hvid, gennemsigtig maling, og de har valgt en gennemsigtig maling udvendig. Det betyder meget for dem, at hytten falder i et med naturen.

“Der noget virkelig flot træ, som passer til den omkringliggende natur. Vi skal også have en træterrasse udenfor huset, men der kommer ikke en masse blomsterbede, da det skal være naturligt uden alt for meget vedligeholdelse,” forklarer Hanne.

Ud over terrassen er parrets næste projekt at isolere gulvet, male det sidste indvendig og installere køkken og bad.

“Selvom vi ikke er helt i mål med huset, så er vi allerede rigtigt godt tilfreds. Det er et virkelig solidt hus, og det har været nemt at samle hele vejen igennem,” siger Jens Jørgen.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.
Legehus i træ med blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Søstrenes eventyrlige legehus

Et legende univers udfolder sig i Clara og Lillis hjertevarme Lille Anders legehus. Deres far har med sin kreativitet og genbrugsevner forvandlet gammelt elektronik og trærester til magiske legetøjsskabninger.

Se al inspiration