Berete anneks til haven fra Sølund Huse et solidt træhus selvbyg

Med naturen som nærmeste nabo

Line Hitz , 24.november 2021

Hanne og Jens Jørgen har opført et Berete 1 træhus på en stor naturgrund med langt til nærmeste nabo. Her får ægteparret naturen helt tæt på og nyder nærværet med børnebørnene.

Hytten ligger for enden af en lang grusvej omgivet af en stor sø, marker og høje træer. Herude er der lang til byens puls, og du kan kun høre vinden i trækronerne og en brummende traktor i det fjerne. Sidste sommer fik ægteparret leveret et Berete træhus på 18 m2 fra Sølund, og siden har de selv fældet træer, ryddet grundet, lavet fundament, samlet hytten, isoleret loftet og malet træværket.

“Vi har lavet det meste selv, og vi har vi har kun fået hjælp til at installere rørene i huset. Hanne har malet og blandet cement, og jeg har ordnet resten. Det er en stor stolthed i, at vi har lavet det hele fra bunden selv,” forklarer Jens Jørgen.

Berete Sølund Huse
Berete Sølund Huse

Skøjter på søen
Der har tidligere stået en gammel garage på den 2,5 hektar store grund, som Jens Jørgen har ejet siden 1985. De har i mange år drømt at erstatte garagen med en hytte, hvor de kan drikke kaffe og få naturen tæt på.

På den store grund er der et vildt dyreliv, og til venstre for træhuset ligger en sø, som især er populær hos børnebørnene i årets kolde måneder.

“Vores børnebørn skøjter på søen, når den fryser til is. De elsker at komme herud, da de får lov til lidt mere end hjemme i villaen, og vi har i mange år manglet et sted, hvor vi kan få varmen og drikke kakao,” siger Hanne.

Flere projekter
Parret har malet hytten indvendig med en hvid, gennemsigtig maling, og de har valgt en gennemsigtig maling udvendig. Det betyder meget for dem, at hytten falder i et med naturen.

“Der noget virkelig flot træ, som passer til den omkringliggende natur. Vi skal også have en træterrasse udenfor huset, men der kommer ikke en masse blomsterbede, da det skal være naturligt uden alt for meget vedligeholdelse,” forklarer Hanne.

Ud over terrassen er parrets næste projekt at isolere gulvet, male det sidste indvendig og installere køkken og bad.

“Selvom vi ikke er helt i mål med huset, så er vi allerede rigtigt godt tilfreds. Det er et virkelig solidt hus, og det har været nemt at samle hele vejen igennem,” siger Jens Jørgen.

Flere artikler fra samme kategori

Sådan indretter du dit anneks med autentiske loppefund

Leder du efter inspiration til, hvordan du kan skabe en hyggelig atmosfære i et anneks på få kvadratmeter? Vi giver dig inspiration til, hvordan du...

læs mere

Sådan vælger du den rigtige pavillon til din have

Drømmer du om en pavillon fra Sølund Huse, når haven springer ud i farver? Hos Sølund Huse har vi mange forskellige pavilloner til både den...

læs mere
legehus på stolper fra www.sølundhuse.dk

Legehus med plads til drømme

For et par år siden fik Ingrid på 13 år og Agnethe på 8 år et Lille Peter legehus fra Sølund Huse. De har selv...

læs mere