Havehus forvandlet til butik, billedet er indsendt af vores kunder og kan findes på www.sølundhuse.dk

Butik i baghaven

Både mor og datter har fået drømme opfyldt, efter de har indrettet fælles butik i et lille havehus fra Sølund.

Lige som man skal lede efter det gode genbrugsguld, skal man også lede en smule efter Igenbrugsen. Den ligger nemlig i en baghave i Middelfart. Bag villaen og havelågen på Elmegade i centrum gemmer der sig en hyggelig, lille oase med nøje udvalgte retromøbler og nipsting.

En gul og en orange arkitektlampe, kagedåser med sjove motiver og retro køkkenting. Tasker, tøj og legetøj i 70’er-kommoder. Kongeligt porcelæn og krystalglas sirligt sat op på række. Det er nogle af de unikke fund, der er til salg i det ca. 20 m2 lille bjælkehus.

Mor og datter, Karin og Mette, driver Igen-brugsen sammen.

Et udpluk af de nøje udvalgte varer i den lille loppebutik. 

Ikke mere plads i stuen

Den lille luksus-loppebutik slog dørene op i sommeren 2019. Inden da havde datteren Mette drevet Igen-brugsen som netbutik, som nu suppleres af den fysiske butik.

”Jeg var kommet til et punkt, hvor jeg ikke kunne være i min egen stue længere for alle de ting, jeg havde til salg. Og min mor har altid ønsket sig sin egen lille butik,” siger Mette.

Så det skulle ikke tage lang tid for Mette og Karin at finde ud af, hvordan de kunne kombinere deres drømme. Karin tilbød at opsætte et træhus i haven, så det kunne bruges som butik. Karin har altid tænkt på at få et lille hus i haven til kreativt værksted, hvor hun bl.a. kan sidde og sy.

Byg din egen butik

Mette og Karins lille butik er et byg-selv havehus fra Sølund. Overvejer du også at indrette butik, klinik eller lignende i haven? Så kan du få et overblik over byggeprocessen herunder. 

Butik uden risiko

Så nu er de sprunget ud i det og prøver med butikken i haven. Det sparer dem for store udgifter til husleje. Og hvis det ikke går, kan Karin sagtens bruge huset alligevel.

Men det går nu meget godt, og Igen-brugsen har haft en god start. Folk finder den lille butik i baghaven, som ligger tæt på både gågaden og togstationen i Middelfart.

Mette og Karin tager sammen ud og finder loppefund. Og så skiftes de til at passe butikken, som har åbent hver torsdag, fredag og lørdag.

”Vi har begge altid haft en passion for at finde brugte ting og sælge dem videre til en ny glad ejer. Og jeg har altid drømt om at blive selvstændig og træde ud af det almindelige arbejdsliv,” siger Mette.

Inspiration

Herunder kan du se mere om Mette og Karins havehus, som er af modellen Irene 1 på ca. 20 m2.  Her kan du også se andre modeller i samme størrelse. Du kan også tilmelde dig Sølund Huses nyhedsmail, hvis du løbende vil modtage inspiration i din indbakke. Du tilmelder dig gratis her. 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration