gæstehytter fra www.sølundhuse.dk

Et familieprojekt med fuld fart på

Per og familien havde fået behov for mere plads i takt med, at familien voksede. Løsningen blev to små træhuse, der skulle opføres som familieprojekt i efterårsferien. Alt flaskede sig, så på under en uge gik det fra den bare jord til to færdige huse.  

Mandag morgen i efterårsferien kom en stor gravemaskine og planerede grunden og lagde afrettersand på. Tirsdag morgen blev to store pakker leveret af Sølund på adressen. Og så kunne Per ellers gå i gang med fundamentet til husene.  


Mandag morgen i efterårsferien: Sæt i gang. 

Mandag og tirsdag brugte Per på at få styr på fundamentet til de to huse.
”Jeg måtte rydde en længe, så vi fik plads til at få alle dele båret ind. Og så kunne jeg begynde at lave fundamentet og få diagonalmål på plads,” siger Per.  

Fælles familieprojekt 

Onsdag og torsdag kom der rigtig fart  byggeriet. Per fortæller, hvordan de andre på gården, herunder tre af deres børn, der var hjemme på efterårsferie, blev grebet af projektet. 


Da fundamentet først var lagt, tog byggeprojektet hurtigt fart. Her er Pers søn Jonas er igang med væggene.

”Hurtigt var vi en 8-10 stykker i gang. Vi blev tændt af den hellige ild, fordi tingene bare passede sammen, og vi kunne se det skyde op,” siger han.  

Hele familien blev grebet af projektet og mestrede ifølge Per samarbejdets kunst til fulde. her er niecen Vera i gang med at bygge rundt om døren.

Per tjekker og måler, om alt følger foreskrifterne. 

Sideløbende begyndte det andet hus at skyde op efter samme fremgangsmåde, og om søndagen kunne familien ånde ud, knibe sig selv i armen og se på de to små, færdige huse med stor tilfredshed.  
Far og søn: Pause og gennemgang af tegninger.

Hele familien beskæftiget og samler erfaring til det næste hus, der skal bygges lige ved siden af.

En lærerig proces 

Vi føltfaktisk, at vi lærte noget omkring det at bygge et hus. Vi er ikke fagmænd, men amatørhåndværkere. Jeg synes, det var lærerigt, og de tre unger synes, det har været alletiders efterårsferie,” siger han. 


For enden af regnbuen… Begge huse er bygget, og der er gang i samlebåndsarbejdet med træbehandling og lægning af tagpap.
For det hårde, fælles arbejde  projektet har været en god ting at lave sammen som familie.  

Vi har klaret det sammen stort set uden at komme op at skændes. Vi var virkelig trætte om aftenen, hvor vi mødtes omkring et stort fælles bord til aftensmad, hvor vi kiggede på tegninger og planlagde næste dag.”

Per.  

Nu skal der indrettes 

Lige nu står de to huse klar, og der er ved at blive lagt el ind, så de kan stå klar til ryk-ind i julen: 

Nu skal vi finde ud af, hvordan skal vi indrettet dem. Vi regner med trekvart-seng og lidt møbler i hver hytte. Og så må man lige en tur ind i hovedhuset for at bruge toilettet,” siger Per. 

Under opsætning – de to identiske huse set bagfra og i forbindelse med gården.

Søndag i efterårsferien – det færdige resultat står klar efter en arbejdsuge i familiens tegn. 

Havehus med termoruder

Per og familiens to havehus er af modellen Camilla 2, som har termoruder og fås med eller uden terrasse. Du kan se nærmere på mulighederne med Camilla 2 herunder. 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration