carmen sølund huse

”Vi kalder det for sommerhuset”

En gammel drøm gik i opfyldelse, da en Carmen pavillon flyttede ind i haven hos Pia fra Assens. Familien har indrettet et lounge i pavillonen, hvor der er plads til hele familien. 

I det gamle kvarter i Assens bor med Pia med sin familie i en hvidmuret patriciervilla. I baghaven står en Carmen pavillon med fire vinduer fra Sølund Huse.

Her har Pia har indrettet et roligt lounge-miljø med plads til at drikke kaffe, spille spil, lytte til fuglene, læse bøger og tage en lur, når sommersolen varmer. Familien oplever, at naturen kommer helt tæt på, selvom Assens puls banker lige rundt om hjørnet.

”Under corona købte mange andre et sommerhus, men vi valgte at købe en pavillon. Vi kalder den for vores sommerhus, da det er her vi kommer helt ned i gear og kan mærke naturen tæt på,” siger Pia.

Carmen Sølund Huse
Pia og hendes familien har både strøm og Wi-Fi i pavillonen.
carmen pavillon sølund huse
Pia bruger pavillonen hele året rundt.

En barndomsdrøm
Hendes mand og far har hjulpet hinanden med at samle pavillonen. Pia har drømt at få sin egen pavillon siden barndommen, hvor hun gik forbi en havepavillon på vej til skole

”Det var en gammel drøm, som gik i opfyldelse, da jeg allerede som barn drømte om at få min egen pavillon. Nu er børnene blevet store, og legehuset skulle alligevel skiftes ud,” forklarer Pia.

Om sommeren har familien aftensolen i haven, men det er ikke kun på de lune dage forår og sommer, at der er liv i pavillonen. I de kolde måneder tager Pia sig også en stille stund i pavillonen med varmt tøj, kaffe og lydbog i ørene.

”Så tager jeg flyverdragt på og slapper af, selvom det er koldt. Der en anden ro pavillonen, og jeg bruger den som mit eget værelse, hvor jeg kan slappe lidt af,” siger hun.

Lounge til hele familien
Fra pavillonen er der kig til baghaven, patriciervillaen, terrassen og et bålstedet. Familien sidder ofte i pavillonen og får drinks, hvis der er gæster på besøg, mens mørket sniger sig stille ind.

Pia har indrettet pavillonen i en rolig og afslappet stil med plads til hele familien. Longemøbler og puder er fra Tine K, og på væggen har hun hængt en knagerække i stedet for slå søm i væggen. Der er også blevet plads til et tv, hvor manden kan se Tour de France om sommeren.

”Jeg bruger rummet mellem sofaen og væggen om ekstra opbevaring til tv og havehynder. Så kan vi tage tv’et frem, hvis der er noget, som vi gerne vil se, men det behøver ikke stå fremme hele tiden,” forklarer hun.

Også familiens store piger på 18 og 20 bruger Carmen pavillonen sammen med venner og veninder, hvor de spiller spil, snakker og spiser sushi.

”Vi er alle sammen meget glade for pavillonen, og vi er mere i den, end jeg havde forventet hele året rundt,” siger Pia.

Du kan finde din egen pavillon fra Sølund Huse her. 

carmen pavillon
Pavillonen står i familiens baghave med udsigt til patriciervillaen og terrasserne.
carmen pavillon sølund huse
Pia bruger pavillonen hele året rundt.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration