Carmen havepavillon hvid fra www.sølundhuse.dk

Gløgg og eftermiddagskaffe i pavillonen

Sonja og Leif har boet 38 år på en landejendom ved Odder. Sidste år fik parret en Carmen pavillon i haven, som de bruger hele året rundt.

Forårssolen varmer let, og jorden i køkkenhaven står stadigvæk nøgen og venter på morgenfrosten slipper sit tag. I de seneste 38 år har Sonja og Leif boet i en moderniseret landejendom fra 1898 lidt udenfor Odder.

Bag ved det hvide hus med blå vinduer folder en køkkenhave med drivhus sig ud som et aflangt tæpper. I den nederst del af haven står en hvid Carmen pavillon med syv vinduer omgivet af skov og marker.

”Jeg har drømt om en pavillon i de seneste 10 år, men det var først sidste år, vi besluttede os for at købe en. Min mand har selv samlet og malet pavillonen på et par måneder,” forklarer Sonja.

Sølund Huse pavillon carmen
En Carmen 7 havepavillon er på 9,2 m2.

Leif har selv samlet pavillonen og malet den hvid.
Carmen 7 pavillon fra Sølund Huse
Sonja og Leif har udsigt dyreliv, marker og skov fra pavillonen.
Kaffe og æbleskiver
Ægteparret bruger Carmen pavillonen hele året rundt. På en forårsdag tager de en pause fra havearbejdet og drikker eftermiddagskaffen i pavillonen, og om vinteren serverer de gløgg og æbleskiver for familie og venner.

”Det er varmt i pavillonen, så snart solen er fremme om foråret, og om vinteren tænder vi for varmeovnen og serverer gløgg og æbleskiver for familie og venner. På den måde kan vi bruge pavillonen året rundt,” siger Sonja.

”Det er varmt i pavillonen, så snart solen er fremme om foråret, og om vinteren tænder vi for varmeovnen og serverer gløgg og æbleskiver for familie og venner. På den måde kan vi bruge pavillonen året rundt,” siger Sonja.

carmen pavillon fra Sølund Huse
Sonja og Leif tager eftermiddagskaffen med ned i pavillonen og holder pause fra havearbejdet.
Flere sammenkomster
Ægteparret har malet pavillonen hvid både udvendig og indvendig, da det passer til huset. Kurvemøbler, tæpper, puder og bord er fra Jysk og Ikea. Sidste år var det ikke muligt at få ret meget besøg på grund af corona, men ægteparret drømmer om flere sammenkomster til sommer.

”Jeg håber, vi kan bruge pavillonen til spil og afslapning, når vores barnebarn kommer på besøg fra Sverige. Jeg vil også gerne invitere venner og familie, når jeg fylder 70 år,” siger Sonja.

Hun er begyndt at fjerne ukrudt og grene i haven, så den er klar til forår. Det er endnu kun kartoflerne, som kan klare frosten i april, men om lidt springer det hele ud i grønne nuancer.

”Vi glæder os til, at frosten slipper, så vi rigtigt kan komme i gang med havearbejdet, og så er det nemt at tage en pause i pavillonen med eftermiddagskaffen,” slutter Sonja.

En Carmen 7 havepavillon er på 9,2 m2 og har syv vinduespartier i træ med termoglas.

pavillon carmen fra sølund huse

Møbler, tæpper og puder er fra Ikea og Jysk.

pavillon fra Sølund Huse

Carmen 7 pavillonen har vinduer hele vejen rundt.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration