Chat with us, powered by LiveChat
Carmen havepavillon hvid fra www.sølundhuse.dk

Gløgg og eftermiddagskaffe i pavillonen

27. april 2021 Ingen svar

Sonja og Leif har boet 38 år på en landejendom ved Odder. Sidste år fik parret en Carmen pavillon i haven, som de bruger hele året rundt.

Forårssolen varmer let, og jorden i køkkenhaven står stadigvæk nøgen og venter på morgenfrosten slipper sit tag. I de seneste 38 år har Sonja og Leif boet i en moderniseret landejendom fra 1898 lidt udenfor Odder.

Bag ved det hvide hus med blå vinduer folder en køkkenhave med drivhus sig ud som et aflangt tæpper. I den nederst del af haven står en hvid Carmen pavillon med syv vinduer omgivet af skov og marker.

”Jeg har drømt om en pavillon i de seneste 10 år, men det var først sidste år, vi besluttede os for at købe en. Min mand har selv samlet og malet pavillonen på et par måneder,” forklarer Sonja.

Carmen pavillon sølund huse
En Carmen 7 havepavillon er på 9,2 m2.

Carmen pavillon Sølund
Leif har selv samlet pavillonen og malet den hvid.

Carmen pavillon Sølund Huse
Sonja og Leif har udsigt dyreliv, marker og skov fra pavillonen.

Kaffe og æbleskiver
Ægteparret bruger Carmen pavillonen hele året rundt. På en forårsdag tager de en pause fra havearbejdet og drikker eftermiddagskaffen i pavillonen, og om vinteren serverer de gløgg og æbleskiver for familie og venner.

”Det er varmt i pavillonen, så snart solen er fremme om foråret, og om vinteren tænder vi for varmeovnen og serverer gløgg og æbleskiver for familie og venner. På den måde kan vi bruge pavillonen året rundt,” siger Sonja.

”Det er varmt i pavillonen, så snart solen er fremme om foråret, og om vinteren tænder vi for varmeovnen og serverer gløgg og æbleskiver for familie og venner. På den måde kan vi bruge pavillonen året rundt,” siger Sonja.

Carmen pavillon
Sonja og Leif tager eftermiddagskaffen med ned i pavillonen og holder pause fra havearbejdet.

Flere sammenkomster
Ægteparret har malet pavillonen hvid både udvendig og indvendig, da det passer til huset. Kurvemøbler, tæpper, puder og bord er fra Jysk og Ikea. Sidste år var det ikke muligt at få ret meget besøg på grund af corona, men ægteparret drømmer om flere sammenkomster til sommer.

”Jeg håber, vi kan bruge pavillonen til spil og afslapning, når vores barnebarn kommer på besøg fra Sverige. Jeg vil også gerne invitere venner og familie, når jeg fylder 70 år,” siger Sonja.

Hun er begyndt at fjerne ukrudt og grene i haven, så den er klar til forår. Det er endnu kun kartoflerne, som kan klare frosten i april, men om lidt springer det hele ud i grønne nuancer.

”Vi glæder os til, at frosten slipper, så vi rigtigt kan komme i gang med havearbejdet, og så er det nemt at tage en pause i pavillonen med eftermiddagskaffen,” slutter Sonja.

En Carmen 7 havepavillon er på 9,2 m2 og har syv vinduespartier i træ med termoglas.

Carmen pavillon
Møbler, tæpper og puder er fra Ikea og Jysk.

Carmen pavillon
Carmen 7 pavillonen har vinduer hele vejen rundt.

Skrevet af.
Line