Cleo anneks i haven fra Sølund huse

Et anneks med plads til fest og familiebesøg

Mette og Thomas fra Højbjerg fik sidste år et Cleo anneks i haven fra Sølund Huse. Familien bruger huset som et ekstra opholdsrum, når teenagedatteren holder fest for venner og veninder

På en stille villavej i Højbjerg ligger et rødt parcelhus i to etager. I baghaven ligger et gråt Cleo anneks fra Sølund Huse, som flyttede ind i familiens have sidste forår, da de manglede ekstra kvadratmeter til hverdag og fest.

”Vores teenagedatter på 17 år bruger det som et ekstra rum, når hun holder fest og mødes med vennerne. Før var de indenfor, og der var ofte høj musik til sent ud på natten. Nu har de lidt privatliv, men de er alligevel ikke langt hjemmefra,” siger Thomas.

Det er dog ikke kun familiens teenagedatter, som nyder huset med udsigt til terrasse og bålsted. Forældrene rykker også ud i annekset, når der er familiebesøg og mange mennesker.

”Jeg kommer fra Norge, og vi flytter selv ud i huset, når familien er her i flere dage. Huset fungerer som et ekstra rum for både børn og voksne fra april til oktober,” forklarer Thomas.

Cleo anneks Sølund Huse
Familien har indrettet huset med møbler fra IKEA.

Hele familien bruger Cleo annekset fra april til oktober.

Boksmadrasser fungerer som sofa i annekset.
Nem byggeproces
Han arbejder selv i byggebranchen, og han har brugte omkring 10 eftermiddage efter arbejde på at samle og male annekset. Med en baggrund som tømrer overvejede han at bygge et anneks selv fra bunden, men han besluttede sig til sidst for at købe et Cleo anneks fra Sølund Huse.

”Jeg havde ikke tiden til at bygge et hus helt fra bunden, da det skulle foregå efter arbejde. Det har kun været en god oplevelse at samle huset, og det har fungeret rigtig godt at male træet løbende i processen,” siger han.

Familien har valgt at male huset grå udvendig, som passer til parcelhuset. Thomas overvejer at isolere loftet i annekset, da det kan være en smule koldt om morgenen.

”Jeg har allerede isoleret gulvet med 100mm mineraluld , og lige nu overvejer jeg, om jeg også skal isolere loftet, så vi kan holde varmen på de kolde dage forår og efterår. Det kan også være, at vi maler huset hvidt indvendig,” forklarer han.

”Jeg havde ikke tiden til at bygge et hus helt fra bunden, da det skulle foregå efter arbejde. Det har kun været en god oplevelse at samle huset, og det har fungeret rigtig godt at male træet løbende i processen,” siger Thomas.


Familien har valgt at holde ved navnet Cleo.
Møbler fra IKEA
Familien har indrettet huset med møbler og nips fra IKEA, som kan holde til fest og fornøjelser. I loftet er en lyskæde fra Bauhaus, som giver et blødt lys i aftenmørket, og sofaerne er boksmadrasser, der nemt at flyttes rundt. De har valgt at holde fast i navnet Cleo, og datteren har malet et skilt, som lyser op på det mørkegrå træ over døråbningen.

”Vi er alle sammen rigtig glade for huset, og det kan jo ikke rigtig hedde andet end Cleo. Vi er egentlig ikke havemennesker, men med annekset får vi alligevel rigtig meget ud af haven,” slutter Mette.

Et Cleo anneks fra Sølund Huse kan bruges som anneks, havehus, kolonihavehus, værksted eller hjemmekontor. Grundarealet er 12 m2.


Thomas har selv samlet annekset fra Sølund Huse.

Han har valgt at male træet løbende, så det er nemmere at komme ind i alle krogene.

Gulvet er isoleret med 100mm mineraluld.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration