12 m2 havehus / lysthus fra www.sølundhuse.dk

”Det er mit helt eget åndehul”

Hanne fra Horsens har et Cleo havehus fra Sølund Huse i haven. Her slapper hun af med dart, klaverspil og farverig kunst.

I Hannes havehus løber kreativiteten langs bjælkerne. I huset er der både klaver, dartskiver, sofa og et stort skrivebord med maling og farvestrålende tegnekridt. Her trækker Hanne stikket fra verden og finder roen i sit eget selskab.

”Det er mit helt eget åndehul, hvor jeg kan komme ned i gear. Havehuset er simpelthen det bedste sted i vores hus, da jeg altid kan finde ro og slappe af,” forklarer Hanne.

Kolonihave tæt på
Hun beskriver selv huset som en blandet landhandel med plads til sjove påfund og kreative tanker. Tidligere dyrkede hun de mange interesser indenfor i parcelhuset, men familien manglede plads efter en større ombygning.

“Vi bor på 90 kvadratmeter, og der manglede et sted, hvor jeg kunne være mig selv. Det er næsten som at have en kolonihave i min egen have,” siger Hanne.

Bare for sjov
Familien har malet havehuset sort, da det passer til parcelhuset, og Hanne har selv isoleret loftet i havehuset med genbrugstræ. Hun har ikke været ude at investere i nye, dyre materialer, da hun går op i, at der er anvendeligt og funktionelt.

”Det skal ikke være fint eller fornemt, og jeg har købt møblerne billigt eller fundet dem i gemmerne. Det vigtigste er, at jeg kan slappe af og fordybe mig i musik, maleri eller spil,” siger Hanne.

“Vi bor på 90 kvadratmeter, og der manglede et sted, hvor jeg kunne være mig selv. Det er næsten som at have en kolonihave i min egen have,” siger Hanne.

Sommer og vinter
Hun bruger havehuset året rundt, og om vinteren har hun en lille varmeovn for at undgå frost og fugt i huset. I haven har familien også havemøbler, terrasse og en pavillon, og det er vigtigt, at der stadig er plads til aktiviteter på græsset foran havehuset.

”Der er plads til alle mine hobbyer inde i havehuset, men samtidig fylder huset heller ikke hele haven. Der er stadig plads til, at vi kan være sammen med venner og familie,” siger Hanne.

Et Cleo havehus er på 12 m2 og kan bruges som både anneks, værksted, gæstehus, kontor og atelier.

Hanne bruget sit Cleo havehus året rundt.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration