Coaching i naturen

Coaching i naturens ro

Charlotte driver sin egen coaching-virksomhed, hvor hun underviser i yoga, meditation, personlig udvikling og stressnedsættelse. Da samfundet lukkede ned i marts og gav tid til at tænke, opstod ideen om en pavillon til sessioner i baghaven.

Charlotte har altid haft en drøm om at skabe et sted i naturen, hvor hun kan sidde med sine klienter. Da hele landet lukkede ned i marts pga. corona, fik hun som så mange andre pludselig rigtig god tid til at stoppe op og tænke.

Charlotte har fået opfyldt sin drøm om at forbinde sine coaching-sessioner med naturen. 
En dag, da hun sad og kiggede ud i haven, slog det hende, at det sted i naturen jo kunne være lige præcis i hendes egen baghave.  

”Jeg har altid haft en drøm om at forbinde mine sessioner med naturen. For der sker noget, når vi stopper op, mærker naturens kraft og bliver stille,” siger hun.


At sessionerne kan afholdes i de grønne omgivelser i pavillonen, er blevet taget godt imod fra klienterne, som oplever, at skulderne sænker sig, så snart de træder ind i pavillonen.
Derfor er Charlottes nye lokale nu en havepavillon indrettet med farver og materialer, som sammen med de grønne omgivelser giver en øjeblikkelig følelse af ro, når man træder indenfor.

Naturen har en healende effekt

Charlotte har i kraft af sin profession en naturlig interesse i at skabe så meget ro og grounding som muligt. Hun er overbevist om, at naturen kan noget helt specielt, når det kommer til at få os mennesker i balance.

”Naturen har en healende effekt på os, fordi vi bliver forbundet til os selv. Vi kender det også fra en tur i skoven eller ved vandet – det giver en afspændende effekt,” siger Charlotte.

Charlotte afholder lige for tiden en-til-en sessioner i pavillonen. På sigt er det planen at afholde fællesmeditationer med 5-6 personer, for eksempel som afslutning på yoga-undervisning i haven.

Pavillonen i Charlottes have

Charlotte oplever, hvordan naturen er med til at bidrage til en helt speciel ro hos hendes klienter.
For det handler ifølge Charlotte om at komme ud af hovedet og ned i kroppen. På den måde er det oplagt for hende at kæde naturen sammen med hendes coaching i personlig udvikling og stressnedsættelse.

”Yoga hjælper med jordforbindelsen. Vi kommer ned i kroppen. Naturen forbinder os til vores dybe intelligens, som netop findes i kroppen,” siger Charlotte.

En ny vej efter stress

Charlotte har en bemærkelsesværdig ro og jordbundethed over sig. Adspurgt om hun altid har været sådan, er svaret nej. Det er et bevidst valg, hun har taget efter at have været ramt af et alvorligt stresskollaps i et tidligere lederjob. Efter dette tog hendes karriere en drejning, og hun blev tiltrukket af værdierne i hendes nuværende job.

”Det startede med, at jeg blev inviteret til at prøve at blive coachet. Jeg havde faktisk en del modstand imod det inden. Men der var noget i det, der talte til mig. Jeg kunne mærke, at det var noget, jeg skulle – at det var en mulighed at gribe,” siger Charlotte.


Charlottes karrierevej tog en drejning efter et alvorligt stresskollaps i hendes tidligere lederjob. At hjælpe andre til at vælge det liv, de ønsker, er blevet vejen frem for Charlotte.
Nu står hun med egen virksomhed og får stor værdi af at hjælpe andre til at opdage det, hun har oplevet på egen krop. At man altid har et valg til at ændre livet til det bedre.
Pavillonen er et supplement til Charlottes oprindelige lokale, hvor hun også tilbyder sessioner og yogahold. Og ligesom med alt andet, Charlotte beskæftiger sig med, er valget om det ene eller andet sted et spørgsmål om at mærke efter.

”I pavillonen holder jeg typisk morgen- og aftensessioner. Det handler om, hvor er jeg selv er mentalt i situationen. Fordi det handler om selv at være tilstede, så jeg vælger efter, hvilken energi jeg har brug for,” siger Charlotte.

I videoen herunder kan du høre Charlotte selv fortælle historien bag en pavillon som ramme for coaching og meditation. Og hvordan hun ser, at naturen kan bedrage til vores allesammens velbefindende. 
Charlottes pavillon er af modellen Magrethe med fire vinduespartier, som du kan se her. Eller du kan gå på opdagelse blandt alle vores havepavilloner. 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration