“Jeg skal bare have et vildmarksbad”

Da Heidi og Ola købte hus ved Horsens for tre år siden, fik Ola mulighed for at få et stort ønske opfyldt: Et vildmarksbad lige uden for døren.

Jeg kommer ud til Heidi og Ola en frostklar morgen, og Heidi viser mig om til vildmarksbadet. Solen arbejder på at smelte det rim og frost, der har lagt sig på låget i løbet af natten.  

En drøm er blevet til virkelighed

”Det var min mands største drøm, da vi skulle have hus. ’Jeg skal bare have et vildmarksbad,’ sagde han. Og jeg er også bare faldet for det,” fortæller Heidi.

Vildmarksbadet er nøje indtænkt i den husrenovering, som Heidi og Ola satte i gang, da de overtog huset. Parret er fra Færøerne, så det var et must at have træ som en del af deres bolig. Deres nye tilbygning er derfor af træ, terrassen er af træ – og så passede vildmarksbadet jo til resten.

VildmarksbadTerrassen er bygget rundt om vildmarksbadet, så det er en integreret del af husets omgivelser.
”Vildmarksbadet var udgangspunktet, så vi har bygget terrassen rundt om det. På den måde undgår vi også at skulle træde alt for højt op i vildmarksbadet. Og så har vi sat vægge op til afskærmning,” fortæller Heidi.
Heidi og Olas vildmarksbad er helt klassisk i træ hele vejen igennem. De har valgt den mellemste størrelse med en diameter på 180 cm. Det giver plads til op til 7 personer. 

Vildmarksbad brugt som hjemmespa

Når familien åbner terrassedøren fra køkkenet, kan de gå lige ud på terrassen og op i vildmarksbadet. Det giver mulighed for wellness i hverdagen.

”Det er afslapning og nydelse. Det er en god pleje af sig selv og meget lettere end at tage på spaophold. Fordi det står lige udenfor. Og så er det rart at være hjemme i sine egne omgivelser,” siger Heidi.


Heidi foran parrets nyrenoverede hus ved Horsens. Træ som materiale er indtænkt både i tilbygningen, terrassen og så naturligvis vildmarksbadet.

Lys og lanterner omkring vildmarksbadet giver en hyggelig stemning og bidrager til følelsen af wellness på terrassen.
De tænder op i vildmarksbadet 4-5 gange om måneden. Låget holder godt på varmen, så de kan bruge det flere dage i træk. Og det er ikke kun Heidi og Ola der nyder det. Deres to drenge på 4 og 7 år elsker det. Især i sommer, da vildmarksbadet fungerede som en kølende pool. For Heidi er det dog i de kolde måneder, det virkelig kommer til sin ret:

”Det er helt specielt her om vinteren, hvor det er rigtig koldt. Følelsen af at gå fra det iskolde og så over i det helt varme,” siger Heidi og kigger efter vildmarksbadet, da vi går indenfor igen.

”Det kunne da godt være, vi skal have tændt op i den i eftermiddag”, siger hun.

vildmarksbad brugt som hjemmespa
Perfekt vejr til en tur i baljen – frost og sol

Mere luksus i hverdagen?

Vil du også gerne have lidt mere luksus integreret i hverdagen? Heidi og Olas vildmarksbad brugt som hjemmespa er med indvendig ovn og træoverdæk. Deres model er i størrelsen 180 cm i diameter og kan rumme op til 7 personer. Se vildmarksbadet her. Alle vores vildmarksbade leveres færdigsamlede.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration