Byg legehus fra Sølund Huse - Lille Harry

En ekstra legemulighed

Nikoline har dokumenteret hele byggeprocessen af familiens legehus, Lille Harry. Legehuset kom hurtigt på tale, da store dele af landet blev lukket ned i foråret.

Med udsigt til lang tid med lukkede institutioner og fire børn på matriklen, lå et legehus lige til højrebenet, da Nikoline og familien pludselig skulle have tiden til at gå derhjemme.

byg legehus fra sølund huse
Nikoline og familien var hurtige til at træffe beslutningen om et nyt legehus, da der i marts blev varslet udsigt til mange hjemmedage med børnene.
Byg legehus fra SølundPakken netop åbnet, og familien med fire børn er klar til at bygge.

”Vi er en familie med fire børn på 1, 4, 6 og 9 år. Vi er helt vilde med huset. Det giver en ekstra legemulighed her i Corona-tiden,” siger Nikoline og fortsætter:

”Som jeg sagde til vennerne: ’Nogen hamstrede toiletpapir – andre legehus’,” siger hun.

Vi har fået lov til at dele hendes fine billeder af hele processen fra levering til det færdige resultat. Legehuset Lille Harry, som Nikoline og familien har bygget her, består af hele elementer, som skrues sammen.

Ønsker du i stedet at se byggeprocessen for et byg-selv-legehus bestående af løse bjælker, kan du også tage et kig på byggeprocessen af et Lille Pyt legehus her.  

byg legehus - lille Harry fra Sølund HuseNikoline startede med at give alle dele en god omgang grundingsolie
byg legehus fra sølund
Her grundes og males vægelementerne også indvendigt inden montering.
Byg legehus fra Sølund
Fliserne til legehusets fundament var lagt i forvejen, og efter at bundrammen er samlet, sømmes gulvbrædderne her på. Læs mere om valg af fundament her.
byg legehus fra sølund huse
Vægelementerne er her blevet skruet sammen og de løse tagbrædder sømmet på. Og nogen kunne ikke vente med at prøve legehuset. 
byg legehus fra sølund huse
Efter opsætningen har legehuset her fået den første omgang maling udvendigt. Her er tagpappet ved at blive lagt. Der medføler ikke tagpap til Lille Harry, da taghældningen er for lille til Sølunds shingles tagpap. Tagpap i baner som dette fås i dit lokale byggemarked. 
byg legehus fra sølund huse
Fuld koncentration da de sidste detaljer skal på plads. Her er der lister og sternbrædder, der eftermonteres. Så mangler der bare det lille udhæng over døren, dør og stakit. 
Byg legehus fra Sølund Huse Det færdige resultat af legehuset Lille Harry som giver mange gode legetimer til familiens små og store børn. 
Er du blevet nysgerrig på et legehus på et legehus til ungerne, så kan du se hele vores udvalg her. Du kan også kigge nærmere på Lille Harry, som Nikoline og familien har samlet.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration