Tanja 2 havehus indretning fra Sølund Huse

En oase af ro og familiehygge

 

Sommerhuslivet kan være en fantastisk måde at tilbringe tid med familien. Men når familien vokser, og pladsen bliver trang, kan det være svært at bevare den afslappede stemning. Det var netop det problem, som Peter og hans familie stod overfor. Derfor besluttede de sig for at købe et Tanja 2 havehus, så de kunne skabe mere plads til deres døtre, svigersønner, børnebørn og to hunde.

På Djursland har Peter og hans familie et sommerhus, som har været en del af deres liv i generationer. Som tiden er gået, er familien vokset, derfor valgte de i 2022 at købe et Tanja 2 havehus , så de kunne få mere plads til hyggelige familiestunder.

”Vi er efterhånden en stor familie med både børnebørn, svigersønner og to hunde (…) Hvis vi skal være herude i længere tid, så er det meget praktisk, at der er et andet hus.” fortæller Peter.

Tanja havehus forberedt til isolering

Tanja hus som gæstehus fra Sølund Huse

Et byggeprojekt for hele familien

Med hjælp fra konen, svigersønner og døtre, blev havehuset bygget, isoleret og malet.

At bygge havehuset var en større opgave, end familien havde regnet med. Grundet havehuset skulle placeres på en ujævn naturgrund, tog det noget tid at lave et ordentligt fundament. Det krævede en omfattende terrænregulering, men selve opsætningen af huset var smertefrit.

”Det mest besværlige, det var jo egentlig ikke at bygge huset, men at få reguleret grunden til det. Det fik vi så en med en maskine til at hjælpe med (..) for at grunden kunne blive fuldstændig flad, og huset kunne stå der (…) Selve huset det var jo nærmest som et byggesæt, det gik ret hurtigt.”  fortæller Peter.

Peter valgte en diskret grøn farve, der passede ind i naturen og samtidig kunne beskytte træet mod solens stråler. Vinduerne blev placeret mod syd for at få et fantastisk lysindfald i dagtimerne.

”De frarådede os at have en mørk farve, da det ikke skulle være iøjnefaldende (…) Og en mørk farve suger meget mere sollys til sig, og det kan skade træet.” fortæller Peter.

 

Rolige naturomgivelser

Havehuset er placeret på den smukkeste naturgrund med udsigt til en sø, skov og dyreliv. Omgivelserne emmer af idyl og ro, og det er en perfekt base til at slappe af fra hverdagens stress og jag. Selvom samværet stadig foregår i hovedhuset, har havehuset givet familien ekstra sovepladser og muligheden for at være tættere på naturen.

”Det er ikke så længe siden, vi var derude, fordi det var påske, og så sov min kone og jeg dernede (…) Typisk går min kone og jeg derned, så kan alt larmen foregå heroppe”

Tanja havehus fra Sølund

Genbrugsmøbler til havehus

Sommerhusidyl og genbrugsfund

Indretningen af havehuset er en vigtig del af helhedsoplevelsen. Peter og hans kone har valgt at indrette det med pynteting og møbler, der har sjæl og historie, så det passer til resten af sommerhusstemningen.

”Vi havde købt et par senge i Jysk (…) så er der nogle genbrugsmøbler, vi har købt og malet op (…) Det er jo et sommerhus, det har ingen fine møbler.”
fortæller Peter.

Der er to senge og en lille hyggekrog, hvor man kan nyde udsigten til den smukke natur. Derudover har familien fået installeret en elovn, der kan varme havehuset op i de kolde vintermåneder, så de kan bruge huset året rundt. Peter overvejer at få sat en lille vask op ved siden af havehuset, så det bliver nemmere at hente vand, når de opholder sig i huset.

Mangler du også plads?

13,6 M² HAVEHUS - TANJA 2 (FORBEREDT TIL ISOLERING)

Vores alsidige Tanja havehus er ikke blot et rum for skønhed, men også for funktionalitet – med forberedt isolering, kan det forvandles til et hyggeligt gæstehus, der byder på komfort og charme året rundt.

Se produktet her
Tanja 2 havehus fra www.sølundhuse.dk

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.
Legehus i træ med blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Søstrenes eventyrlige legehus

Et legende univers udfolder sig i Clara og Lillis hjertevarme Lille Anders legehus. Deres far har med sin kreativitet og genbrugsevner forvandlet gammelt elektronik og trærester til magiske legetøjsskabninger.

Se al inspiration