Chat with us, powered by LiveChat
Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens Midgård. Familien fik ikke blot en sauna, men et magisk tilflugtssted, der oser af eventyr og hygge.

Projektet startede med en vision om at skabe et unikt samlingspunkt for familie og venner, et sted, hvor wellness og naturens ro kunne smelte sammen. Det valgte sted var bagerst i haven, et område der tidligere var plaget af ukrudt, men som nu skulle lægge grund til noget helt specielt.

En solid terrasse blev anlagt som fundament for saunaen, designet til at bære dens vægt. Terrassen stod færdig i løbet af sommeren, klar til at bære det, der skulle blive en hobbit sauna.

En sauna udover det sædvanlige

Pernilles Hobbit sauna adskiller sig fra traditionelle saunaer ved ikke kun at være et sted for varme og afslapning, men også et rum for familiehygge og samvær. Både børn og børnebørn har fundet glæde i at tilbringe tid i det hyggelige, runde rum, særligt i vintermånederne, hvor dens varme bliver en særlig trøst mod kulden udenfor.

Et koldtvandskar tilbyder en forfriskende kontrast til saunaens varme, hvilket fuldender wellness-oplevelsen i haven. Denne kombination af varme og kulde har altid tiltalt Pernille og hendes familie, som har en stor kærlighed til wellness.

”Så kan man lave det sådan ligesom welness, at du har lidt koldt og lidt varmt, lidt koldt og lidt varmt, det er bare sådan en dejlig fornemmelse.” fortæller Pernille.

Hobbit sauna i træ med rundt vindue fra Sølund Huse

Sauna til haven fra Sølund Huse

Sociale stunder og rum til afslapning

Saunaen har vist sig at være et ideelt sted for socialt samvær. Med plads til seks personer har Pernille og hendes kæreste haft glæde af at invitere venner over i det eventyrlige havehus. Når de kun er to, er der rigeligt med plads til at ligge og flyde, da saunaen har en god rummelighed.

”Rummet var større, end vi lige havde forestillet os. Så min frygt var egentlig, at der simpelthen ikke kunne blive varmt nok, men det gør der.” fortæller Pernille.

En af de unikke aspekter ved Hobbit saunaen er dens forrum, et område der tillader gæsterne at fortsætte samværet, selv når de ikke længere ønsker at være i selve saunaen. Her kan man lytte til musik og føre samtaler gennem døren, hvilket bevarer følelsen af fællesskab.

”Vi hører musik og snakker lidt. Man kan godt snakke igennem døren og føle, at man stadig er sammen. Jeg kan kun anbefale, at der er forrum, hvis man er ude at kigge på sauna.” fortæller Pernille.

hobbit sauna med ekstra rum til omklædning fra Sølund Huse

Hobbit sauna med bænke og ovn fra Sølund Huse

Det perfekte match til haven

Hobbit saunaen er ikke blot en funktionel tilføjelse til haven; den er også en æstetisk gevinst. Med sit runde design og bløde former passer den perfekt ind i familiens have, med et vindue, der strategisk vender ud mod haven for at fange det bedste udsyn. Pernilles forkærlighed for det runde look og de bløde former har gjort saunaen til et elsket element i haven.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration