Chat with us, powered by LiveChat
Et rigtigt byg selv gæstehus, som du kan finde på www.sølundhuse.dk

Et overbooket gæstehus

8. July 2019 Ingen svar

Familien Andersen, som bor i smukke omgivelser lidt uden for Horsens, fik for to år siden etableret et gæstehus i haven. Meningen var, at deres søn skulle have et sted, hvor han kunne få ro til at arbejde, når han var hjemme fra København. Gæstehuset Tanja 2 er dog blevet så populært blandt familie og venner, at der skal bookes plads i god tid.

Anette Andersen og mandens hus er ikke så stort, og gæsteværelse er der ikke noget af. Det gav problemer, når sønnen var hjemme fra København på besøg hos familien. Han har ofte arbejde med sig, når han besøger familien, og har ikke kunne finde et roligt sted at lave det.  

Gæstehuset "Hytten".  Der er installeret toilet og bad i laden lige ved siden af, så gæsterne har deres helt eget.

Træerne, som måtte fældes, da huset skulle bygges, bidrager nu til den hyggelige stemning omkring huset.

Et hus til sønnen

Løsningen blev et gæstehus, der kom som samlesæt, som far og søn med stolthed byggede sammen, og som familien nu kalder Hytten. Et navn, som passer ganske godt til det lille træhus, som står smukt placeret mellem et par træer. Med udsigt ud over markerne så langt øjet rækker.  Stammerne fra de træer, der blev fældet, da huset skulle have plads, ligger nu dekorativt ved siden af gæstehuset, mens en hvid bænk uden for huset fuldender idyllen.

Gæstehuset er efterisoleret i gulv, vægge og loft, og der er derfor ingen problemer med at holde Hytten varm om vinteren og kølig om sommeren.

Og der er lagt strøm ind - bl.a. til en mobil el-radiator. Den kan sønnen styre via en app. Så kan han selv tænde for varmen, inden han kører fra København, så der er den rette temperatur, når han ankommer.

Inventaret udgør en seng, et lille skrivebord og en hyggestol. Og så har familien etableret badeværelse i laden lige ved siden af, så Hytten har tilhørende toilet og bad. Og sønnen er rigtig godt tilfreds.

Familien har efterisoleret gæstehuset, så det kan holdes lunt om vinteren og køligt om sommeren.

Rift om Hytten

”Den er jo bygget til ham. Så han bruger den altid, når han er hjemme. Han får pip af at være indenfor, for der er ingen steder, han kan gå hen og få ro. Men han vil jo også gerne besøge os, så det her er en god løsning. Han kan arbejde derinde og få ro,” siger Anette Andersen.

Andre gæster af huset har dog hurtigt fået øjnene op for gæstehusets hyggelige atmosfære, så der er rift om det. Det gælder både familie fra Norge og Tyskland og en veninde fra Fyn. Og ’hestepiger’ fra Sjælland – som Anette kalder de veninder, som tager deres heste med og får dem opstaldet, mens de selv overnatter i Hytten. Gæsterne er glade for gæstehuset, fordi de har ’deres eget’ og et sted, hvor de kan trække sig tilbage.

”Der bliver kæmpet om, hvem der får lov at bruge huset. Det er lidt af et puslespil at få reservationerne til at gå op. Og det er oprindeligt bygget til vores søn, men han kan ikke være her til sommer, fordi det er booket,” siger Anette med et glimt i øjet.

Hytten i smukke omgivelser.

et overbooket gæstehus - sølund huse

Udsigten fra Hytten.

Gæstehuset "Hytten" er af modellen Tanja 2, som er 13,8 m2. Tanja 2 er bygget til at blive isoleret, så det kan bruges hele året. Se Tanja 2 lige her.  

Det store overblik over havehuse får du i havehus-kategorien her. 

-

Vil du have mere inspiration?
Så kan du tilmelde dig Sølund Huses inspirations-mail, som udkommer ca. hver 14. dag. Her samler vi de bedste historier, byg-selv-råd og gode tilbud. Tilmeld dig her.

Skrevet af.
Lene