Havehus med overdækket terrasse fra Sølund Huse

Familiens multihavehus

 

Mads og hans kone drømte om at skabe en hyggelig oase i deres have, som hele familien kunne få glæde af, uden at være afhængig af vejret. På en gåtur i et villakvarter, fandt de inspiration til Tess havehuset – en sand perle, der i dag både fungerer som et loungeområde for de voksne og et lege- eller teenagerum for børnene.

Mads og hans kone valgte at placere Tess havehuset på en stor træterrasse i et hjørne af haven. Hjørnets naturlige forhøjning, gav dem mulighed for at få et spektakulært udsyn til haven. Samtidig var placeringen oplagt, da solens gyldne stråler, kærligt omfavner denne del af haven hen ad eftermiddags – og aftentimerne.

Tess havehus med to rum fra Sølund Huse

Tess havehus med lukket rum og loungeområde fra Sølund

Tanker om farvevalg

De valgte at male havehuset i en antracit grå, men blev en smule overrasket over farven, da de åbnede malerspanden. Farven var måske ikke præcis, som de havde forestillet sig, men farven har sidenhen vokset på dem, og i dag synes de husets lyse nuance smelter fint ind i omgivelserne.

”Vi blev lidt snydt med farven (…) Den hed antracit grå, men tænker ikke det er helt antracit. Vi troede den var mørkere. Men vi er vældig tilfredse med den nu.” fortæller Mads.

En hyggelig og fredelig oase  

Familien bruger havehuset som et stort shelter, hvor de kan sove og observere haven fra en anden vinkel. De nyder at kunne sidde i husets loungeområde, og oplever en anden form for ro, som de ikke finder i hovedhuset.

”Det er jo bare lækkert at sidde deroppe og nyde det stille og roligt. Lidt væk fra huset. Det er et godt sol spot, der er lige 1,5 time mere sol deroppe, end på terrassen, når det er sommer.”

Teenager- og legerummet i haven

Deres yngste barn bruger havehuset som et ”legehus”, hvor alle hendes bamser flytter ind. Havehuset er også blevet et hit blandt de ældste børn, da havehuset kan anvendes som teenage-rum. I starten var havehuset måske lidt skræmmende med dets mørke og den afstand, det havde til hovedhuset. Men nu begynder de at finde interesse i at være deroppe alene og sove. Det var netop en del af det, Mads ønskede at opnå med havehuset – at give børnene deres eget hyggelige sted.

”De store børn bruger det som teenagerum (…) Ellers har det været sådan, at det var lidt for uhyggeligt. Det var mørkt, og det var væk fra huset. Men nu er de interesseret i at være deroppe for sig selv og sove.”  fortæller Mads.

Tess havehus med soverum

Tess havehus med soverum fra Sølund Huse

Plads til gæster og hygge

Mads og hans kone bruger også havehuset, når de har gæster på besøg. Det er et sted, hvor de kan samles og nyde en drink eller to. Selv på en kold nytårsaften har de skålet under det overdækkede område. Skuret er alsidigt og tilpasser sig deres behov og ønsker, uanset om det handler om at hygge sig med familien eller skåle det nye år ind med champagne.

Loungemiljø og hobbyrum?

13,75 M² (6,3 + 7,5 M²) HAVEHUS - TESS MED LOUNGE OMRÅDE

Tess havehuset imponerer med sit elegante design, der forener et indbydende loungemiljø med et diskret aflukket rum, der åbner døren til uendelige hobbymuligheder.

Se produktet her
Havehus med loungeområde og skur fra Sølund Huse

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration