Sauna fra Sølund Huse

Fra sauna til soverum med panoramaudsigt

I september 2021 forvandlede Andreas en saunatønde fra Sølund Huse til et unikt soverum med udsigt til marker og skov. Da saunaen var udsmykket med en halvmåne panoramarude kunne familien komme helt tæt på naturen og overnatte i skovens ro.

I sommerhalvåret bor Andreas og hans familie i en kolonihave, som er omringet af fredfyldte marker og skov. Sidste år besluttede Andreas sig for at udvide kolonihavehuset med et havehus i baghaven, så familiens gæster og hans ældste datter havde et sted at overnatte, når de var på besøg.

Andreas var nytænkende og valgte at forvandle en saunatønde til et havehus, da han havde forelsket sig i saunaens bløde og organiske former, som fint smeltede ind i naturen. Derudover var saunaen udsmykket med en panoramarude, der var formet som en halvmåle, hvilket gjorde det muligt at få fuldt udsyn til den vilde natur i baghaven.

Saunaen opfyldte desuden retningslinjerne for havehuse i kolonihaver.

Saunatønde med halvmåne rude fra Sølund Huse

Saunatønde med panoramarude i sort træ fra sølund

Natur, ro og harmoni

Siden opførelsen af saunaen har hele familien nydt det unikke soverum, hvor der er udkig til skov og marker, og naturens farveskift kan observeres hele året rundt. Derudover kan dyreliv i baghaven også beundres fra husets store panoramarude.

”Det er jo bare helt fantastisk med ruden lige ud i det grønne. Nogle gange kommer der rådyr og kigger ind. (…) Og om efteråret, når bladene er faldet af træerne, så kan man se udover marken.”  fortæller Andreas.

saunatønde med halvmåne rude fra Sølund Huse

Sauna med bænke og vindue

Gør det selv projekt

Havehuset er et DIY-projekt, da Andreas selv har bygget sengen i forlængelse af de originale bænke i saunaen.

”Jeg fandt nogle sengelameller ude i Ikea, og så har jeg bygget en hurtig ramme imellem bænkene.” forklarer Andreas.

Andreas har efterfølgende valgt at placere en 1.40 madras til to personer. Fremadrettet tænker han at integrere skuffer under sengen, så alt plads bliver udnyttet og der er mulighed for opbevaring.

Flere ønsker og drømme

I fremtiden overvejer familien at udskifte sengen med en saunaovn, hvis datteren ikke længere har interesse i at bruge huset som soverum.  På den måde kan familien en dag skabe deres eget lille welnessområde i baghaven med udkig til den rolige natur.

Frit udsyn til naturen

Oplev ultimativ afslapning i vores sauna med en unik halvmåne rude, der lader naturligt lys danse og skaber en stemning af velvære.

Se produktet her
camping tønde

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration