træ hytte fra www.sølundhuse.dk

Fra skur til sommerhus

Didde og Dennis fra Esbjerg byggede et redskabsskur, fordi de manglede et sted til havetraktoren og haveredskaberne. Men da det stod færdigt, syntes familien, at det var alt for pænt at bruge som skur. Skuret blev derfor helt uventet til hele familiens ”sommerhus”, som bliver brugt både dag og nat i hele sommerperioden.

Haveredskaberne, som havde set frem til at få tag over hovedet, står skuffede tilbage i haven. Til gengæld har Didde, Dennis og deres fire børn fået et fælles sted i haven, som de slet ikke var klar over, at de ville komme til at bruge på den måde, som de gør nu.

Børnene kalder pavillonen for ”vores sommerhus”, og det beskriver nok også meget godt den funktion, som de alle oplever, at huset har fået.

”Vi overnatter der, og vi har loungemøbler og tv inde i huset og bruger det i hele sommerperioden. Vi spiser morgenmad og frokost derude, når vi har ferie, og aftensmad derude hele sommeren. Vi er faktisk aldrig inde i vores hus om sommeren,” fortæller Didde.

En velfortjent pause fra byggeriet, da det stadig var planen, at det skulle være et skur.

Det færdige resultat – og i stedet nu et “sommerhus”, som hele familien nyder sammen og hver for sig.

Familien er sammen på en anden måde

Diddes forklaring på, at alle i familien er så glade for deres ekstra hus er, at de er sammen på en anden måde, end når de er i deres rigtige hus. Fordi det ekstra hus med den tilhørende overdækkede terrasse ikke er større, end det er.

”Børnene trak normalt indenfor om aftenen, når vi havde spist. Nu går de ind i det lille hus og falder i søvn på sofaen i weekenden. Og vi voksne kan tænde op i bålstedet på terrassen, når det bliver koldt. Så vi er lige ved siden af dem uden at være der konstant. På den måde har vi begge dele lige ved siden ad hinanden,” siger Didde.

Så familien har glæde af det sammen, men de bruger det også hver for sig. Det gælder også børnene, som er hhv. 4, 8, 13 og 17 år.

”Vi er en stor familie, men vi elsker bare at være derude. Vi bruger det på alle mulige måder. Hende på 13 bruger det, når hun har piger på besøg. Så sover de derude og er væk fra de mindre søskende. Den store knægt på 17 holder fester derude. Og min mand holder mandehygge. Så griller de og trækker indenfor bagefter og ser fodbold,” siger Didde.

Ny brug af haven

Familiens ekstra hus, ”sommerhuset”, ligger placeret bagerst i haven, så de skal gå hen over et stykke græsplæne med de ting, de skal bruge, når de f.eks. skal spise. Men det er ikke noget, der generer dem. Tværtimod.

”Det er ikke besværligt, og vi gør det gladeligt. Det er derfor, vi føler, at det er mere end et lille hus. Fordi vi går derned. Den del af haven er aldrig blevet brugt før. Nu er vi i gang med at lave en stor dam på den ene side af ”sommerhuset”, fordi vi er blevet inspireret til at bruge den del af haven,” siger Didde.

Indenfor, hvor børnene kan trække ind om aftenen, mens Didde og Dennis er lige i nærheden ude på terrassen.

Didde, Dennis og deres fire børn bruger “sommerhuset” i baghaven i hele sommerperioden.

Didde og Dennis’ “sommerhus” er af modellen Lotte 2 med halvtag, som du kan se her. Selve huset/pavillonen er 13,9 m2, og det overdækkede areal er 11 m2.  

Se hele udvalget af vores havepavilloner i træ her. 

Mere inspiration?
Tilmeld dig Sølund Huses inspirations-mail og få flere historier fra den virkelige verden, byg-selv-tips og gode tilbud. Vi udsender ca. hver 14. dag. Du tilmelder dig gratis her. 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration