Chat with us, powered by LiveChat
Garage 470 som gør det selv værksted fra solundhuse.dk

Kombineret værksted og festsal

4. september 2020 Ingen svar

Allan har fået en garage med plads til alt værktøj og maskiner - og samtidig et sted, der let kan stilles om til festsal.

Selvom Allan har en garage, har det aldrig været meningen, at der skulle stå biler parkeret. Garagen står i baghaven og fungerer først og fremmest som et stort værksted med masser af plads til opbevaring af værktøj.

gøre det selv værksted fra sølund huse
Allans garage har dobbeltdør i fronten og dør og vindue i den ene side.

gøre det selv værksted og garage fra sølund huse
Lis kalder garagen for Allans legestue.

”Jeg kan stå og arbejde, hvis det er dårligt vejr eller åbne porten og tage tingene med ud, hvis det er godt vejr,” siger Allan.

For eksempel er saven blevet flittigt brugt på det seneste, hvor Allan har kørt den ud på fliserne foran garagen og skåret træ til de mange højbede i haven.

Også til fest og ballade

Udover den praktiske funktion som værksted og opbevaringsplads, kan garagen hurtigt laves om til en rummelig festsal. Allerede udefra ledes tankerne i retning af en bar.

”Det er til fest og ballade,” siger Allan om garagen, som hustruen Lis kalder for Allans Bierstube.

Bagerst på garagen har han monteret et lille ekstra rum med skydedøre, hvor der står stole og borde opbevaret. Og musikanlæg er der også.


Garagen
har Allan, Lis og niecen samlet sammen på en lørdag.

Allan har endda installeret ”gardiner” i loftet, som han kan rulle ned foran hylderne, så værktøjet bliver skjult, og lokalet bliver helt klar til fest.

”Vi har lige holdt familiefest, hvor vi sad udenfor, da det begyndte at regne. Så var der bare plads til, at vi kunne rykke indenfor uden problemer,” siger Allan.

Sammenhæng i haven

Lis og Allan har mange forskellige områder i én have. De har lagt hele haven om, siden de sidste år overtog huset. Garagen i træ spiler fint sammen med træterrassen, og højbedene og udekøkkenet er malet i samme sorte farve.

gøre det selv værksted og garage fra sølund huse
Lis og Allan har forskellige sektioner i deres have. Her hvor garagen står, er det gennemgående tema sortmalet træ og  stærke farver. 

gøre det selv værksted eller garage fra Sølund Huse
... og her er også plads til forskellige ting, der minder om, at garagen også kan bruges til fest og ballade. 

Det er ikke tilfældigt, for der er tænkt over tingene i parrets have. I den anden ende af haven er der ro på, pileflet og blomster i nøje afstemte, rolige farver. Men i området ved garagen og terrassen har de besluttet, at der gerne må ”ske noget”. Allan pynter med diverse merchandise, og Lis sørger for blomster i stærke gule og røde farver.

Mangler du også en garage – til din bil, dit værktøj eller en god fest? Vi har mange forskellige typer og sikkert også en, der passer til lige dit behov.

Skrevet af.
Lene