Guide indret lille rum

Guide: Sådan indretter du det lille rum

Du skal tænke smart og kreativt, når du indretter et lille rum, et kolonihavehus eller et anneks. Vi hjælper dig til at skabe et enkelt og hyggeligt hjem med få tricks.

Det er en kunst at indrette sig på få kvadratmeter, da det kræver både omhyggelighed og ordenssans, hvis du vil undgå, at et lille rum bliver kaotisk. Vi giver dig her fem gode råd til, hvordan du skaber lys, luft og plads i et lille rum.

De lyse farver
Lyse vægge får et rum til at virke større, mens mørke vægge får det til at virke mindre. Mange forskellige farver i et lille rum skaber et rodet indtryk, hvor farverne bliver dominerende. Derimod skaber lyse farver i forskellige toner en let stil med kant. Ønsker du alligevel at bruge mørke farver, kan du supplere med puder tæpper, kunst og vaser i mørke nuancer. Det er en god ide, at du vælger din kunst med omhu, da mange billeder i stærke farver giver et tætpakket indtryk, hvis rummet er lille. Du kan med fordel hænge spejle op på væggen, som får rummet til at se større ud. Det kan både være en hel spejlvæg med forskellige spejle eller et stort spejl, som åbner rummet op.

Multifunktionelle møbler
Vælg dine møbler med stor omhu, når du indretter et lille rum. Tænkt på hvad du skal bruge i hverdagen og undgå store, klodserne møbler, som du slet ikke bruger. Møbler med flere funktioner er geniale, når du indretter små rum. Det kan være en sofa, som kan bruges til seng eller et kombineret spise- og kontorbord. Skamler kan du benytte som sofabord eller som ekstra stol til gæster. Du kan også finde møbler på hjul, som nemt kan rulles til side, når du ikke bruger dem. Sørg for at placere de store møbler langs væggen, da en stor sofa midt i rummet blokerer og får rummet til at se mindre ud.

Nips med måde
Nips giver personlighed i hjemmet, men det kommer let til at se kaotisk ud med mange pyntegenstande i et lille rum. Derimod skaber lyse flader ro i rummet, og de enkelte elementer træder frem. Hvis du har meget nips, kan du lave farvekoordinerede stilleben.

Rum i rummet
Del rummet op, hvis dit rum har flere funktioner. Her kan du bruge tapet, gardiner, gulvtæpper eller en rumopdeler. Hvis du sover i stuen, kan du rulle et forhæng for, når du skal sove eller dele stuen og køkken op med en rumopdeler. Udnyt hele rummet og indret i højden med skabe til opbevaring, som lukker af for rod og småting.

Kreativ opbevaring
Oprydning er vigtigt i et lille rum, da rod og uorden får rummet til at se mindre ud. Du kan opbevare bøger, magasiner og sengetøj i kasser, reoler eller skabe og bruge pladsen under sengen eller på indersiden af skabet. Hæng gerne reoler, TV og skabe op på væggen, da meget gulvplads får rummet til at syne større. Endelig kan du opbevare småting i fine kurve, æsker og krukker, som kan skjule opladere, kuglepenne og nøgler.

 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration