Havedrømmen: At åbne dørene, sidde med et glas vin og nyde livet

Karin har indrettet sit havehus inspireret af livet ved kanalerne i Holland. Der kommer hendes mand nemlig fra, og parret har forelsket sig i den specielle stemning fra de små huse, der ligger helt ned til kanalerne.

Derfor er huset også bevidst valgt med de lange, smalle vinduer, som er klassisk for de hollandske kanalhuse.

”Vi ville gerne have sådan et af de små huse, hvor det er dødcharmerende at sidde. Hvor man åbner dørene ud til kanalerne, sidder med et glas vin og nyder livet,” siger Karin.


Havehuset og dets omgivelser skulle emme af den hygge, der findes ved de små huse langs Hollands kanaler.

At nyde livet og et glas vin – det er den drøm, Karin og hendes mand har gjort til virkelighed i deres egen have.

Hollandsk hygge i haven

Så da de i 2016 købte hus og skulle omlægge haven, skulle Holland tænkes ind haven. Havehuset var det første, der blev placeret i haveplanen. Og så kom resten af haveindretningen, som heller ikke skulle være klassisk dansk.

”Herhjemme i Danmark laver vi typisk meget åbne haver, og alt er meget strømlinet. Vi blev igen inspireret af Holland til at få buske og træer ind. Ting, der giver haven en helhed, når man sidder i havehuset. Så der er små bede, træer og en pergola på terrrassen, der er malet i samme farve som havehuset,” siger Karin.


Intet er tilfældigt i havens arkitektur. Mange små bede og træer får huset til at falde i et med haven.

Karin og hendes mand har anlagt terrasse ved havehuset, som flittigt bruge af dem selv og gæster. 

Stemningsbillede fra havehusets omgivelser, som ændres, hver gang Karin får nye gode ideer. 

En stemning af nostalgi

Karin har indrettet huset, så det minder om et hus ved kysten. Hun vil gerne have det let og luftigt og skabe fornemmelsen af at være ude i det fri – både for overnattende gæster og for dem selv.

”Her er en bestemt stemning. En ubeskrivelig ro. Det er som om, man er i sommerhus. Som at gå ind i en boble. Man kan høre fuglene, se på bedene. Der er en stemning af nostalgi –  ens barndom, når man laver huler. En god følelse,” siger Karin.

Når parret er i haven, nyder de kaffen på terrassen ved havehuset. Eller tager en drink fra den nyligt installerede minibar. 

”Det øger lysten til at blive i huset. Det bliver sådan lidt cafeagtigt i vores egen baghave. Det er jo unikt, at man kan det”, siger Karin.


Let og luftig indretning, der giver fornemmelsen af et fristed ved vandet.

Videreudvikling af havehuset

Når Karin går rundt i haven og omkring huset, får hun konstant nye ideer til, hvordan hun kan udvikle på det. Det har resulteret i, at der nu er bygget et halvtag på bagsiden af havehuset, hvor redskaber og plæneklipper kan stå i tørvejr.

Og der er installeret en regntønde på huset til opsamling af vand. Næste projekt er at få sat en bjælke op over vinduerne indvendigt til pynt og bøger, der er med til at skabe stemning.


Tønde til opsamling af regnvand fra havehuset.

God udnyttelse af pladsen. Et lille halvtag har givet et åbent redskabsskur på bagsiden af havehuset.

Din egen unikke oase

Karins havehus er byg selv-huset Nicole på 15 m2. Du kan gå på opdagelse i det store udvalg af havehuse i samme størrelse via knappen herunder. 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration