Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre. Legehuset er i dag en magisk oase og den skinnende gule farve, inspireret af solsikkerne i deres have, skaber en følelse af lyse sommerdage.

Sommeren 2022 blev et mindeværdigt kapitel for Jannis familie, da hendes to piger, Sofie på 5 år og Maja på 2 år, fik et Lille Anders legehus. Legehuset var ikke blot et legehus; det var en gave fyldt med sentimental betydning, der genspejlede Jannis egne barndomserindringer. Som barn havde Janni også et legehus, et fristed hvor hun kunne lade fantasien flyve og finde ro. Værdifulde minder som hun ønskede at give videre til sine døtre.

”Det er simpelthen derude, hvor jeg har haft de bedste lege. Og da jeg blev ældre, der sad jeg også derude, når jeg havde brug for en pause fra alting. Så derfor var det også så betydningsfuldt for mig at give dem et legehus, fordi det betød så meget for mig.” fortæller Janni.

Gule solsikker og lyse sommerdage

Legehuset er placeret i et hjørne af haven, som giver børnene deres egen ”private bolig” og en følelse af hule. Janni valgte legehuset, Lille Anders, primært på grund af dets størrelse og den kreative indretning, der inkluderede en hems.

”Vi har ikke trapper i hjemmet, så med en hems kan de øve motorikken.” fortæller Janni.

Sofie hjalp med at male brædderne til huset, og valget faldt på gul – som en hyldest til de gule solsikker, der prydede deres have, da de i sin tid flyttede i hus. Den skinnende gule farve bringer minder om lyse sommerdage, og gør huset til familiens egen lille solsikke.

 ”Det står lidt og lyser op, som havens egen lille solsikke. Det giver et så fint udtryk. Den skiller sig ud, og den er varm og minder om en sommerdag.”

Den gule farve har også en personlig betydning for Janni, da det altid har være hendes søsters yndlingsfarve, hvilket bringer nogle minder og historie med sig.

Lille Anders legehus med terrasse fra Sølund Huse

Stort legehus med hems fra Sølund Huse

Et magisk legehus

Indenfor i huset er der plads til at fantasien kan få frit løb. Sofie og Maja er vilde med eventyr og magi, og huset er indrettet med alt fra enhjørninger til regnbuer og fortællinger af H. C. Andersen.

”Det er alt det glade. Det er jo ren magi.” fortæller Janni.

Janni har også lagt vægt på at tilføje et personligt touch til huset, blandt andet ved at hækle legemad til Sofie og Maja. Der er alt fra farverige frugter til lakridskonfekt og lagkager. Børnene har selv deltaget i valget af farver og hækleprojekter. Dette giver huset en unik charme, og pigerne har derudover lært om værdien af tid og tålmodighed.

”Vi kan generelt godt lide, at det er meget personligt. (…) IKEA er rigtig flot og pænt, men jeg kan godt lide denne der læringsproces (…) Man kan sammenligne det med dengang, vi fik legehuset. De så, at kranen kom med det. Hele denne der proces med, at det skal lige males først, og så skal det sættes op. Det har jo virkelig lært dem noget om tålmodighed og forventningsglæde.” fortæller Janni.

Lille Anders legehus hems fra Sølund Huse

Idéer til at indrette legehus fra Sølund Huse

Aktiv leg og afslapning

Kreativitet og læring går hånd i hånd i legehuset. Udenfor legehuset bliver der ofte dækket op til picnic – tæpper bredes ud, og service fra køkkenet bliver pænt stillet op. Desuden leger Sofie og Maja også sommetider skole med Janni, hvor de går rundt i haven med et papir, der har alfabetet skrevet på. Så begynder jagten på at finde ting i haven, som starter med hvert af bogstaverne. Det kan blandt andet være ”D” som drivhus, og efter denne spændende jagt går de tilbage til skolebænken og nyder deres velfortjente madpakker.

”Det er også det, der er så inspirerende med børn, der skal jo ikke ret meget til før de synes, det er det mest magiske i hele verden.” fortæller Janni.

Legehuset giver mulighed for både aktiv leg og afslapning, som når familien sidder og lytter til regnen på taget, eller når pigerne ligger på hemsen og slapper af med malebøger.

 

En gave fra bedstefar

Køkkenet ved siden af legehuset er skabt af Jannis far, en håndværker med øje for genbrug. Fra gamle brædder til dele af en udtjent vaskemaskine, har han formået at skabe et køkken, der både er pænt og funktionelt. Sofie og Maja har stor glæde af køkkenet, især når de tilbereder mad fra havens høst. Børnene finder stor glæde i at plukke og grave op fra haven, hvor lækkerier som kirsebær, jordbær og kartofler bliver de primære ingredienser i deres kreative køkkenlege.

Køkken til legehus fra Sølund Huse

Nissestreger og julemagi

Og lad os ikke glemme den kommende december. Janni har nemlig planlagt at lave “nissestreger” i legehuset for at skabe julestemning. Fra fodspor i sneen til overraskelser i postkassen, vil legehuset blive omdrejningspunkt for masser af juleglæde.

Fra generation til generation

Legehuset har en dybere betydning for familien. Med tanke på fremtiden, har Janni og hendes mand konstrueret legehuset således, at det kan flyttes og genbruges af fremtidige generationer. Når Sofie og Maja bliver for gamle til et legehus, overvejer de at udskifte det med en teenagehytte. Og når de får børnebørn, vil de genindføre legehuset. På den måde går legehuset fra generation til generation, og skaber uforglemmelige minder i mange år.

Drømmer dine børn også om et legehus?

3,6 + 2,3 M² LEGEHUS - LILLE ANDERS

Lille Anders er et stort legehus med hems, som giver dine børn rig mulighed for at udleve deres fantasi.

Se produktet her
Stort legehus til haven. Legehus med blomsterkasser og hems.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration