Pavillon til haven fra Sølund Huse

Havepavillon til glæde for hele familien

Asbjørn opførte i sommeren 2022 en Magrethe pavillon i sin have, som endte med at vinde familiens hjerter. Pavillonen bliver i dag brugt til alt fra overnatningssted til kaffeaftaler, studiecafé og fødselsdagsarrangementer.

Der er mange behov, som skal opfyldes, når man er en familie på syv. Hjemme hos Asbjørn og Dorthe er Magrethe pavillonen blevet et hyggeligt ”tilflugtssted” for både børn, teenagere og voksne. Trods familien ikke har haft pavillonen længe, så har der været stor aktivitet i det lille havehus, siden den flyttede ind i familiens have sidste sommer.

Magrethe pavillon til haven i træ fra Sølund

Pavillon med sprosser fra Sølund Huse

Byggeprocessen og tankerne bag

Asbjørn er tømmer, så det var oplagt, at han selv byggede pavillonen. Han valgte at være nytænkende og byggede pavillonen ind i havens ujævne overflader, så pavillonen kunne hæves over plænen og samtidig blende ind i den omkringliggende natur.

”Jeg ville godt have, at den blev bygget lidt ind i skrænten, så den også kunne komme til at ligge lidt højere. (…) Noget af den svæver lidt over plænen, kan man sige.” fortæller Asbjørn.

Asbjørn og Dorthe besluttede sig derudover for at udvide pavillonen med en fin terrasse af genbrugstræ, så kørestolsbrugere i familien også havde mulighed for at nyde pavillonen.  Derudover drømte Asbjørn og Dorthe om en oase med masser af lys og varme, da de ikke havde sol på deres terrasse i forlængelse af huset.

”Det er også, fordi jeg altid har ønsket mig en træterrasse med sol. For der er ikke sol på husets terrasse.” fortæller Dorthe.  

Hyggelig pavillon til haven

Magrethe pavillon i træ

Ro, hygge og kvalitetstid

Selvom der er masser af glæde, leg og kærlighed forbundet med at være en stor familie, kan det sommetider være tiltrængt at have lidt alenetid. Hos Asbjørn og Dorthe bliver pavillonen brugt til at trække sig tilbage i hverdagen, og derudover er den et socialsamlingspunkt i haven, når venner og veninder kommer på besøg.  I pavillonen bliver der arrangeret fødselsdage, studiecafé, kaffeaftaler med kollegaer og venindehygge med overnatning. Dorthe og hendes datter har ofte veninder med ude i pavillonen, da de i pavillonen kan snakke, uden at blive forstyrret af resten af familien.

”Så lytter mændene ikke.” griner Dorthe.

Dorthe og Asbjørn havde oprindeligt forestillet sig, at pavillonen blot skulle benyttes til hyggelige stunder med kaffe og kaffe, men i dag bliver den brugt til meget mere end det.

Fremtidsdrømme i pavillonen

Asbjørn og Dorthe drømmer om at få lavet en snoet sti med natur sten, der går op til pavillonen. På den måde vil pavillonen blive mere integreret med huset og den dertilhørende terrasse. Asbjørn har også i tankerne at få tilsluttet strøm i pavillonen, så de kan have en varmeblæser stående og bruge pavillonen i vintersæsonen.

”Jeg tænker, at vi skal prøve at sove derude, mens der er sne.” fortæller Asbjørn.

Dorthe har også købt en lyskæde, som skal lyse pavillonen og haven op i de mørke vintermåneder.

Idyl i haven

9,3 M² PAVILLON - MAGRETHE 4 - LAGERSALG

Vores idylliske Magrethe pavillon er det perfekte sted at fordybe sig og nyde naturens harmoni og skabe uforglemmelige øjeblikke.

Se produktet her

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration