Husvogn Rikke fra Sølund Huse

Sommerhus med egen husvogn

Sidste sommer rykkede Husvognen Rikke fra Sølund Huse ind i haven ved Rita og Franks sommerhus. Ægteparret bruger vognen som gæstehus, når venner og familie er på besøg

Et stenkast fra havet ved Knebel ligger Ritas sorte sommerhus. Fra grusvejen kan du se ind i den store have, hvor Husvognen Rikke fra Sølund Huse er omgivet af bålsted, marker, dyreliv og fri natur.

“Vi faldt pladask for den her lille cirkusvogn, da vi så den på nettet. Jeg synes, det er så sødt med trappen og de store vinduer. Den passer rigtigt godt til både haven og sommerhuset,” fortæller Rita som tilbringer mange weekender og ferier i sommerhuset.

Husvogn uden kat
Muligheden for at få et ekstra rum i haven opstod sidste sommer, da de væltede et stort træ og fik ryddet et område med krat. Husvognen skal især bruges, når Rita og Franks svigerdatter kommer på besøg, da hun ikke kan tåle familiens kat.

“Vores svigerdatter er allergisk overfor katten, som er indenfor i sommerhuset. Derfor er husvognen kattefri, så hun kan gå derned og sove. Den skal primært bruges til ekstra sovepladser, når venner og familie kommer på besøg,” siger Rita.

I haven er der et rigt dyreliv med egern, fasaner, agerhøns og rådyr. Rita forventer, at hun også selv vil bruge husvognen, når hun er alene i sommerhuset.

“Så vil jeg gå derned og drikke kaffe, strikke, høre en lydbog eller tage en lur. På den måde bliver det også et ekstra rum, hvor vi kan gå ned og slappe af,” forklarer hun.

“Vi faldt pladask for den her lille cirkusvogn, da vi så den på nettet. Jeg synes, det er så sødt med trappen og de store vinduer,” fortæller Rita

Fælles familieprojekt
Familie og venner har hjulpet med at samle og male husvognen, som er grå udvendig og hvid-pigmenteret indvendig. Rita og Frank har selv bygget en seng, som kan bruges til både overnatning og sofa. Dertil er der café-sæt, brændeovn og en hylde med elkedel i husvognen.

”Så kan du lave en kop morgenkaffe, sætte dig ud på trappen og vågne med dyrene. Du kan også tænde el-brændeovnen, hvis det er koldt forår eller efterår, “ siger hun.

I haven er også et stort vildmarksbad, som bliver brugt flittigt, når børn og svigerbørn er på besøg. Rita håber, at husvognen også bliver et tilløbsstykke, når familien vokser i fremtiden.

“Når vi engang får nogle børnebørn, så kan forældrene få lidt fred  i husvognen, og børnene kan være ved os i sommerhuset. Vi håber, at hele familien får glæde af den,” slutter Rita.

Husvognen Rikke findes i både en store og mindre udgave, og kan bruges både som gæstehus, kontor, atelier og havehus.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration