Chat with us, powered by LiveChat

”Nu skal vi spise æbler med lommekniv”

Intet er tilfældigt i Bentes kreative rum, som er indrettet både hyggeligt og funktionelt. Pavillonen skulle hende og manden have ”inden de blev for gamle”, og den trækker tråde helt tilbage til deres ungdom.

Bente elsker at indrette inde og ude, hvilket hendes pavillon også bærer præg af. Temaet er hygge, og der er tænkt over hver eneste detalje.

”Jeg elsker at indrette og at skabe et rum fra bunden. For mig er det ikke ligegyldigt, hvordan det ser ud,” siger Bente.

Fin indretning af pavillon fra Sølund Huse
Der er tænkt over hver enkelt lille detalje i Bentes pavillon. Temaet er hygge i romantiske rammer. 
Da beslutningen om en pavillon var taget, gik hun derfor straks i gang med at lede efter de rigtige ting til den. Hun brugte hele vinteren på at kigge i genbrugsforretninger efter gamle møbler. For det var vigtigt for hende, at pavillonen ikke bare skulle indrettes med noget, der var tilovers fra parrets hus.

Hygge i romantiske rammer

”Mine tanker har hele tiden kredset omkring, hvad det egentlig er, jeg gerne vil have. Svaret er hygge. Og indbegrebet af hygge for mig er at sy, strikke og høre musik eller lydbøger – suppleret med kaffe og kage,” siger Bente.

Fin indretning i pavillon fra Sølund Huse
Indbegrebet af hygge for Bente er at sy og strikke. Og det kommer til udtryk i indretningen af pavillonen. 
Romantisk pavillon fra Sølund Huse
Bente har brugt vinteren på at gennemsøge genbrugsbutikker efter møbler og nips, der alle passer ind i den romantiske stil. 
Hendes mand har givet hende frit lejde til at indrette som hun ville – velvidende, at det ville blive noget tøsenoget. Og nu er stilen ganske rigtigt romantisk i hvide og lyserøde farver.

”Det er helt fint med ham. Han går og roder i garagen, og så kommer han og får kaffe,” siger Bente.

Også funktionelt

De otte vægge danner rammerne for et inspirerende miljø, hvor Bente nyder at udfolde sin kreativitet inden for alt, hvad der har med syning, strikning og andet håndarbejde at gøre.

Derfor har det også været nødvendigt for hende at lave nogle løsninger, der gør hobbyen mulig.

Blandt andet er symaskinen installeret i et karlekammerskab, hvor hun kan slå en bordplade op og ned. Så kan hun stå og klippe, sætte knappenåle i osv.

Plads til kreativitet i pavillon fra Sølund Huse
Det er vigtigt for Bente, at indretningen i pavillonen også er funktionel. Her er skabet indrettet med en bordplade, der kan slås op og ned efter behov. 
Fin indrettet pavillon fra Sølund Huse
Pavillonen Carmen 4  har fire vinduespartier og træ vægge uden vinduer – det giver en god kombination af lysindfald og indretningsmuligheder. 

Hvis det skulle være, skulle det være nu

Bente havde længe tænkt, at hun gerne ville have en havepavillon, men hele tiden udskudt det.

”Min mand synes, at vi er ved at være så gamle – vi bliver begge 70 – at hvis det skulle være, så skulle det være nu,” siger Bente.

Så det blev det. Parret har selv bygget pavillonen på en lørdag i foråret med hjælp fra en ven. Og det har bragt minder frem.

”Som helt unge byggede vi en lille bjælkehytte på 10 m2. Og vi var ærgerlige over at skulle af med den. Nu er vi ligesom tilbage igen – bare ældre. Så nu skal vi spise æbler med lommekniv,” siger Bente.

 

Smuk pavillon i haven fra Sølund Huse

Pavillonen er Bentes domæne, mens manden har sin garage “at rode i” – men de to mødes gerne i pavillonen, nyder en kop kaffe og mindes deres unge dage, hvor de også boede i en lille træhytte sammen

Flere pavilloner og mere inspiration?

Er du blevet inspireret til at indrette din egen havepavillon, kan du få et overblik over alle vores pavilloner her. 

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsmail, hvor vi løbende udsender inspirationshistorier som denne, produktnyheder og gode tilbud. Du tilmelder dig gratis her. 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration