Chat with us, powered by LiveChat
Inspiration og indretning af anneks fra Sølund Huse

Havehus i Ålbæk med et fransk tvist

17. marts 2021 Ingen svar

I Ålbæk ved Skagen ligger et gammelt fiskerhus fra 1932. I haven har Josephine et havehus fra Sølund Huse, som er indrettet med loppefund, kongeligt porcelæn og fransk papirklip

Josephine er franskmand og bor i Paris, men flere gange om året rejser hun til Danmark for at arbejde og slappe af i familiens feriehus i Ålbæk. Sidste år købte familien et havehus fra Sølund Huse, hvor de nyder de lange, lyse sommeraftener med den nordjyske natur som et vildt baggrundstæppe.

”Min mand ryger udenfor, og jeg synes, vi manglede et sted at samles, så han ikke hele tiden stod udenfor alene. Med et havehus er vi alle sammen ude i sommerhalvåret, og vi rykker ind i havehuset, hvis det bliver koldt,” forklarer Josephine, som har studeret og arbejdet i Danmark gennem mange år og taler flydende dansk.


Josephine har valgt at male havehuset med linoliemaling fra @sussiesvindue, som også ligger i Ålbæk.


Havehuset er indrettet med loppefund og genbrug fra lokale butikker og loppemarkeder.

Lokal linoliemaling
Fiskerhuset i Ålbæk ligger i fugleflugt 20 kilometer fra Skagen og kun 200 meter fra Kattegat. Byen var oprindeligt et fiskerleje, men tiltrækker i dag turister med den kilometerlange sandstrand, havnemiljø og Skagen rundt om hjørnet.

Danmark har altid haft en speciel plads i Josephines hjerte, og hun har købt både møbler, nips og maling til havehuset i lokalområdet. Huset er indvendigt malet hvidt, og udvendigt er det malet blå med linoliemaling fra butikken Sussies Vindue i Ålbæk.

”Alt inventar er købt brugt på loppemarkeder og andre steder i lokalområdet. Vi  har valgt at male havehuset med linoliemaling fra Sussies Vindue i Ålbæk, da malingen beskytter huset mod vejr og vind,” siger Josephine.

Kærlighed til kunst
Som fotograf har hun et skarpt blik for former, farver og finesser. På væggene i havehuset hænger en blanding af dansk og fransk kunst med både fransk papirklip, danske malerier og platter fra Royal Copenhagen.

”Der er en helt speciel stemning i vores havehus, og et rigtig smukt lys. Vi er meget tilfredse med det hele, og vi elsker at bruge havehuset hele foråret og sommeren,” siger Josephine.

Du kan se de mange havehuse fra Sølund Huse her

”Der er en helt speciel stemning i vores havehus, og et rigtig smukt lys. Vi er meget tilfredse med det hele, og vi elsker at bruge havehuset hele foråret og sommeren,” siger Josephine.


Familien bruger havehuset hele sommeren, hvor de nyder de lange, lyse aftener i Danmark.


Der er installeret strøm i huset, og familien holder varmen forår og efterår med en Bioethanol kamin.

Hvem: Fotograf Josephine Douet og hendes italiensk mand, som til dagligt bor i Paris, men tilbringer en stor del af året i Danmark. Josephine Douet udstiller i 2022 i Danmark på Vendsyssel Kunstmuseum og Kastrupgårdsamlingen. Se mere på @josephinedouetphoto.

Hvor: Et fiskerhus fra 1932 i Ålbæk ved Skagen, hvor parret har et Irene 5 havehus fra Sølund Huse i haven. Parret udlejer fiskerhuset på @villavalma.

Skrevet af.
Line