Lille Frøken Himmelblå fra Fyn

Anders og Dorte har et Iris havehus på 12,3 m2 fra Sølund Huse i baghaven, som de har navngivet Lille Frk. Himmelblå 

Sidste sommer rykkede et Iris 2 havehus ind i haven hos Anders og Dorte på Fyn. Parret drømte om et lyseblåt hus, hvor der var plads til gæster og stille stunder med bøger og kaffe.

”Vores hus er ikke så stort, så vi manglede ekstra plads, når der var gæster på besøg. Samtidig drømte vi også om et sted, hvor vi selv kunne spise aftensmad og slappe af med en bog, ” forklarer Anders.

 

Fjordblå farve
Han samlede huset sammen med en kammerat på en weekend, og han brugte derefter et par uger på at male udvendig. Familien var helt sikker på, at havehuset skulle være lyseblåt, da det er en farve, som går igen flere steder i parcelhuset.

Navnet Lille Frk. Himmelblå kom næsten af sig selv, da huset stod færdig i haven med udsigt til græsplænen, parcelhuset og terrassen.

”Vi kalder farven fjordblå, og vi har den også i soveværelset. Den henviser jo lidt til Kim Larsens sang Susan Himmelblå. Vi er meget glade for huset, og det er rigtige gode materialer, som er nemt at samle,” forklarer Anders.

Parret har valgt at male huse hvidt indvendigt, så der bliver endnu mere lys i huset.

”Det rå træ bliver nok lidt mørkere med tiden, og vi vil gerne have et lyst udtryk,” siger Anders.

Plads til det hele
Et Iris havehus fra Sølund Huse er på 12,3 m2, og familien har indrettet huset med en udtræksseng fra IKEA, fletlampe og spisebord. Der er trukket strøm til huset, og parret har sat en radiator op, så de kan bruge huset i de kolde måneder.

”Vi kommer nok til at bruge huset mest fra tidligt forår til sent efterår, men vi kan også bruge det om vinteren, når vi har sat en radiator op. Lige nu glæder os til den første sommer i havehuset Lille Frk. Himmelblå,” forklarer Anders.

Et Iris 2 havehus er special designet af Sølund Huse og har store vinduer og en fransk dobbeltdør.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration