isoleret gæstehus fra sølund huse

Gæstehus i kraftig kvalitet

Birthe og Børge fra Fjellerup har fået ekstra plads til overnattende gæster med et isoleret gæstehus i kraftig kvalitet, som kan bruges året rundt.

Når børn og børnebørn gerne vil besøge Birthe og Børge på samme tid, bliver det trængt med plads i parrets hus. Derfor har de valgt at bygge et gæstehus i haven, som giver to ekstra soveværelser.

”Vores børn bor i USA, og når de alle er hjemme til jul, kan vi godt blive 12-13 stykker. Så er det rart, at de kan være lidt for sig selv, når de her,” siger Børge.

isoleret gæstehus fra sølund huse
Gæstehuset bliver bl.a.  brugt, når Birthe og Børges børn og børnebørn er hjemme på besøg. 
Gæstehytten bliver også brugt, hvis der er andre overnattende gæster i løbet af året. Og Birthe og Børge kan da også selv finde på at tage et par overnatninger.

”Vi har sovet herude om sommeren. Så lukker vi det hele op. Så føler man næsten, man er i shelter med den friske luft,” siger Børge.

Isoleret gæstehus fra sølund huse
På varme sommernætter tager Birthe og Børge gerne selv en overnatning i gæstehuset, hvor dobbeltdørene får lov at stå på vid gab. 

Sommerhusstemning

Og man forstår godt, hvorfor gæstehuset er populært både for gæster og parret selv. Det ligger smukt omgivet af træer og blomster i Birthe og Børges have.

isoleret gæstehus fra sølund huse
Der er udkig til det grønne fra alle vinduer i gæstehuset.
isoleret gæstehus fra sølund huse
Dobbeltdørene og de store vinduespartier giver et godt lysindfald i husets største rum, hvor sofaen kan slås ud til seng.
Gæstehuset består af to værelser, hvor der er dobbeltseng i det ene og en udtrækssovesofa i det andet. Indretningen er holdt i lyse farver og med lette møbler.
isoleret gæstehus fra sølund huse
Birthe og Børge har valgt at sætte en skillevæg op i gæstehuset, så der er to rum med en dør i mellem. I det største rum her er der også plads til et lille skrivebord.
Trækonstruktionen, kurvestole og skaller, blomstret sengetøj og gardiner leder alt sammen til en følelse af traditionel sommerhusstemning og giver huset en rolig og afslappet atmosfære at træde ind i.
isoleret gæstehus fra sølund huse
Gæstehusets mindste rum, som har en god størrelse dobbeltseng og et ekstra vindue i husets bagende – gennemført indrettet i bedste sommerhusstil.

Standard – og så alligevel ikke

Birthe og Børge har taget udgangspunkt i et standard bygselv-hus, Irene 1, og har hertil fået tilpasset designet, så det passer til deres behov. Blandt andet har de valgt at få bygget huset i 70 mm. tømmer fremfor de 44 mm., som det normalt kommer i.

isoleret gæstehus fra sølund huse
Isoleret gæstehus: Birthe og Børge har valgt gæstehuset Irene 1 i specialdesign, som bl.a. betyder, at de har fået en vægtykkelse på 70 mm. Dette sammen med 100 mm isolering af både gulv og loft giver mulighed for at bruge huset året rundt. 
Det sætter husets isoleringsevne gevaldigt i vejret, og derfor har parret valgt at følge trop ved at efterisolere huset med 100 mm. i både gulv og loft.

”Så det bliver hverken for varmt om sommeren eller for koldt om vinteren. Og det er hurtigt at varme op,” siger Børge, som ud over el-radiatoren har installeret en solcelledrevet ventilator, der sørger for en konstant luftcirkulation i huset.

isoleret gæstehus fra sølund huse
Vinduet i husets bagende er også et ekstra tilvalg, som parret har valgt for at få mere lys i det mindste værelse. Til venstre for vinduet er monteret solceller, der skaber energi til ventilation i huset. 
Herudover har Birthe og Børge valgt at sætte en dør i husets skillevæg og at tilføje et ekstra vindue i husets bagerste gavl for at få mere lys i det lille værelse.  
isoleret gæstehus fra sølund huse
Elradiatoren er placeret centralt og kan hurtigt varme de to rum op om vinteren. 

Hvad har du brug for?

Birthe og Børges gæstehus er baseret på modellen Irene 1, som kan ses her. Via linket ses også nogle af de tilvalgsmuligheder, du har med dette hus. Har du andre ønsker eller behov, er du meget velkommen til at kontakte os for at høre om, hvad du har af muligheder for specialdesign.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration