Chat with us, powered by LiveChat
pavillon i træ fra www.solundhuse.dk billedet er indsendt af Ulla

Portugisisk klima på vindblæste Mols

6. september 2019 Ingen svar

Efter gentagne gange at have siddet på altanen i Portugal i al slags vejr - for så at komme hjem til en vindblæst terrasse på Mols, begyndte Ulla og hendes mand at spekulere: ”Hvad skal vi gøre for at få den altan med hjem til Danmark?” Løsningen blev en pavillon, som Ulla kalder "Kaffehuset". Pavillonen giver dem fornemmelsen af at sidde inde og ude på samme tid.

”Vi var lige kommet hjem fra Portugal, og så så jeg den her pavillon stå til salg ud til vejen. Jeg kørte hjem til min mand og sagde, ’vi skal ud og køre!’ For han skulle bare se den,” fortæller Ulla.

Med følelsen af det portugisiske klima stadigt siddende i kroppen, vidste Ulla med det samme, at pavillonen var løsningen på at få  den sydlandske atmosfære med til Danmark.

Det var kombinationen af en åben og lukket terrasse, som Ulla faldt for. Så den skulle flyttes. Og det blev på en alternativ måde med en traktor og en lastbil med kran kørende bagved henover markerne.

”Jeg har ellers altid tænkt, at jeg ikke skulle sidde til skue inde i sådan et drivhus. Men jeg kunne bare mærke, at den skulle vi ha’,” siger Ulla.

Udendørs - men i læ
Så nu står havepavillonen godt ved siden af Ullas hus med en udsigt, som selv Portugal har svært ved at slå. Der bliver drukket masser af kaffe i den – heraf navnet – og den bliver brugt hver dag året rundt. De spiser morgenmad og aftensmad i pavillonen hver dag fra april til oktober.

”Vi har ikke været indenfor og drikke kaffe siden slut marts. Udsigten skifter hele tiden, køerne går rundt og hygger lige udenfor, og vi kan høre vores høns og kanariefugle – det giver et dejligt liv,” siger Ulla.

Og så er der bare noget ved følelsen af at sidde ude: ”Det bliver på en anden måde – hele vejen rundt. Man sidder ude, men stadig i læ. Vi har ikke faste pladser, men skifter stole, så udsigten også skifter,” siger Ulla.

Forlænger sæsonen med elvarmer og uldsweater
Parret har valgt at indlægge strøm i pavillonen, så de kan opvarme den med en elvarmer. I det tidlige forår går de lige ud og tænder for varmen om morgenen, inden de går derud, så der er lunt til morgenmaden.

Og pavillonen er attraktiv – også når der er gæster. For eksempel damer på besøg til strikkeklub.

”Hvis det bliver for mørkt, så henter vi flere lamper. Og hvis det er om efteråret, så får de bare at vide, at de skal tage en varm trøje med. De synes, det er så hyggeligt at være her,” siger Ulla.

  
Den fuldstændig fantastiske udsigt fra Kaffehuset - billeder venligst udlånt fra Ullas instagram-profil @ullaroejkjaer

Ullas Kaffehus er af modellen Magrethe, som er en pavillon i træ med vinduer i alle sider. Du kan finde forskellige udgaver af Magrethe her. 

Vil du løbende have inspiration?
Så kan du tilmelde dig vores nyhedsmail, som udkommer ca. hver 14. dag. Du tilmelder dig gratis her. 

Skrevet af.
Lene