gør det selv værksted. Find det hos solundhuse.dk

Kreativt værksted i baghaven

Hanne Charlotte har flyttet sit galleri og værksted fra centrum af København til sin baghave i Rødovre. Det har givet ro til at gå til og fra arbejdet uden at skulle pakke den kreative proces sammen.

I et havehus i Rødovre er der fuld knald på farverne. Her står rækkevis af malerier på gulvet, og man får indtryk af, at nogen har gjort sig umage med at få alle regnbuens farver repræsenteret.

På reolen langs den ene væg står tuber med maling på rad og række. I den anden del af huset står et skrivebord og en stol omgivet af en masse finurlige billeder på hylderne ovenfor.

Hanne Charlotte Rosenmeier har flyttet sit værksted og galleri fra København hjem i baghaven i Rødovre.

Hanne Charlotte nyder, at hun kan gå til og fra sit malearbejde uden at skulle pakke det væk hver gang.

Kunstnerens kreative værksted. Hanne Charlottes farverige kreationer kan ses på www.hannecharlotte.dk

Pakker ikke kreativiteten væk

Der er ingen tvivl om, at det er en kunstner, der holder til her. Navnet bag de farverige malerier og det kreative, lille hus i det grønne er kunstner Hanne Charlotte. Hun har for nyligt flyttet sit kreative værksted og galleri fra København hjem til sig selv i Rødovre.

Nu slipper hun for en dyr husleje og presset om hver måned at skulle lange meget over disken. Og så er det også en stor fordel for roen og kreativiteten.

”Nu har jeg min arbejdsplads hjemme. Jeg kan se på det hele tiden og gå til og fra, som jeg vil.
Og jeg kan rode og fylde uden at skulle pakke det sammen igen,”
siger Hanne.

At arbejdspladsen er derhjemme, men stadig uden for hjemmets fire vægge, har også flere fordele.

”Jeg kan koncentrere mig her. Det er fedt, at jeg bare kan trække mig, og så er der fred og ro. Og så kan jeg have kunder, uden at de skal ind i boligen,” siger Hanne.

Hanne Charlotte har valgt at male værkstedet sort med hvide vinduer. Hunden er godt tilfreds.

En speciel stemning i det fri

Hanne Charlotte laver malerier og fotografier. Og så holder hun workshops – senest i det nye, kreative værksted i baghaven, hvor hun stiller borde og stole op. Og så laver hun bestillingsarbejde, hvor folk kommer og kigger, når hun er i gang med at male.

”Folk kan lide at se, når man sidder og arbejder. De kan godt lide at få historien bag. Og de kommer ofte igen. Folk synes, her er mega fedt. Her er altid kaffe og the, og så går de og snakker og kigger,” siger Hanne.

Også Hanne selv mærker, at der er en speciel stemning ved at have værksted og galleri i haven. Hun oplever, at det har en indvirkning på kreativiteten at have værkstedet ude i det grønne.

Og på trods af de store flader uden vinduer, som hun er nødt til at have af opbevaringshensyn, så kommer der masser af lys ind, når hun slår dørene op og står og maler.

Hanne Charlottes havehus, Jody, mens det stadig var umalet. Her maler hun, udstiller og holder workshops.

Hanne Charlotte i fuld gang. I det lille værksted har hun en god kombination af vægplads og store vinduespartier.

Hanne Charlottes atelier er indrettet i havehuset Cleo, som er 11,5 m2. Du kan se modellen lige her.

Du kan også tage et kig i havehus-kategori for at få inspiration til et hus, der passer lige til din have og dine interesser. 

Vil du have mere inspiration?
Så tilmeld dig Sølund Huses inspirations-mail, hvor vi ca. hver 14. dag udsender de bedste historier, byg-selv-råd og de nyeste tilbud. Du tilmelder dig gratis her. 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration