Legehus med sandkasse, gyngestativ og rutsjebane fra Sølund Huse

Alt-i-ét legearrangement

Legearrangementet i Christina og familiens have er en kompakt løsning, der passer til deres mindre nybyggergrund. Den 3-årige søn og 1-årige datter er svære at få ind fra deres legehus, som er en fælles gave fra bedsteforældrene.

Christina og familien var på jagt efter et kompakt legearrangement, der kunne passe ind i deres nybyggerhave. Derfor faldt de for Lille Bella, som er legehus med sandkasse, rutsjebane og gyngestativ i ét.

”Alle, der køber nybyg, har store huse på små grunde. Derfor skulle vi have noget kompakt. Det passede lige præcis mellem de to store vinduer i vores køkken,” siger Christina.

Legehus med sandkasse og rutsjebane fra Sølund Huse
Christina og familiens nybyggergrund er ikke så stor, så det var vigtigt for dem at kunne samle legehus med sandkasse, rutsjebane og gyngestativ på relativt lidt plads.

Gave fra bedsteforældrene

Christinas to børn har fødselsdag i december og januar, så det blev besluttet, at legehuset skulle være en fælles fødselsdags- og julegave fra bedsteforældrene.

”Hvorfor ikke slå det sammen? Vores søn fik postkassen i julegave med beskeden om, at der ville komme et legehus at sætte den på. Den mindste forstod ikke så meget af det,” siger Christina.

Men det gør hun nu. For begge børn er legearrangementet blevet et hit:

”Vi har legekøkken i den ene side og købmandsdisk i den anden side af legehuset. Vores søn synes, det er så sjovt at kaste mad ud over altanen. Vores lille datter kravler ikke op, men sidder i sandkassen og kaster sand. Så det bliver virkelig udnyttet,” siger Christina.

”Vi har sat i det i en vinkel, så det bliver varmet op i løbet af dagen. Når de kommer hjem fra institution, er det bare direkte om til legehuset. De bliver stiktosset, når vi kalder dem ind,” siger hun.

legehus med sandkasse fra sølund huse
Den ene side af selve legehuset er indrettet med legekøkken, som er et hit hos Christinas 3-årige søn.
legehus med sandkasse fra sølund huse
Der er et godt udvalg af lækre sager hos købmanden i den anden side af legehuset.

Et stolt byg-selv projekt

Christina og manden har selv samlet legehuset uden erfaring inden for det. Manden er elektriker og bruger ellers bare google, som Christina siger. Energien, de har lagt i byggeprocessen, har givet et specielt forhold til legehuset:

”Vi bor i Nivå nu, men hvis vi skal flytte tilbage til Rødovre, så skal det med. Man bliver attached til det,” siger hun.

Parret har også lagt et stort arbejde i at få legehuset så fint malet i de blå og hvide farver, og de er helt forståeligt stolte af resultatet:

”Det er synd, at det står skjult bag huset, så man ikke kan blære sig med det,” griner Christina.

legehus med sandkasse fra sølund huse
Christinas 3-årige søn er vild med køkkenet i legehuset og serverer gerne mad ud over altanen. 

legehus med sandkasse fra sølund huse
Lillesøster på 1 år er lige nu glad for sandkassen og gyngen.

Christina og familiens legehus med sandkasse, gyngestativ og rutsjebane er modellen Lille Bella. Lille Bella kommer som et samlesæt med alle nødvendige dele. Du kan læse mere om legehuset Lille Bella herunder. 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration