legehus på stolper fra www.sølundhuse.dk

Legehus med plads til drømme

For et par år siden fik Ingrid på 13 år og Agnethe på 8 år et Lille Peter legehus fra Sølund Huse. De har selv indrettet legehuset og sover derude om sommeren.

Det gule hus ligger på en stille villavej i Horsens. I den store have står et Lille Peter legehus på 3,3 m2, som de to piger selv har indrettet.

Familien havde i forvejen et ældre legetårn, men pigerne ønskede sig et legehus, hvor de kunne sove sammen om sommeren. De valgte selv legehuset efter et besøg i Sølund Huses udstilling i Hovedgård.

“Vi vil gerne have et højt legehus på stolper, så der ikke kommer mus, edderkopper og rotter ind,” forklarer Ingrid.

Familieprojekt
Hele familien har samlet legehuset sammen, og pigerne har bestemt de fine farver med rød, sort og hvid. Den røde farve er Ingrids yndlingsfarve, og heldigvis er lillesøster enig i farvevalget.

“Jeg synes også, det er en rigtig fin farve til legehuset,” siger Agnethe.

De har indrettet Lille Peter legehuset med kurvemøbler, lyskæder og genbrugsfund. På døren sidder et dødningehoved, som betyder at forældre ikke er velkomne. Om sommeren tager pigerne madrasser og dyner med ud i legehuset og overnatter, og de savner ikke mor og far, selvom mørket falder på.

“Det er rigtig hyggeligt at sove ude i legehuset, og vi vågner ikke om natten. Vi er bare rigtig glade for huset,” siger Ingrid.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration