Legehus på stylter fra www.sølundhuse.dk

Lille Peter hos dagplejeren

Jette er privat dagplejemor og passer fire små børn mellem 0 og tre år. For et par år siden fik hun opført et Lille Peter legehus på 3,3 m2 fra Sølund Huse.

Jette har været privat dagplejer i de seneste 10 år, og der er masser af plads til leg og aktiviteter på hendes store landejendom. I haven har hun en legeplads med rutsjebane og gynger, og for et par år siden fik hun opført et Lille Peter Legehus, som er indrettet med legekøkken, børnemøbler og legemad.

”Jeg havde tidligere et mindre legehus i hjørnet, men børnene slæbte ofte legetøj og sand med ind, og der blev hurtigt rodet, beskidt og fyldt med edderkopper. Jeg ønskede mig derfor et legehus på stolper, hvor der var mere lys og luft,” forklarer Jette.

Hun valgte derfor et Lille Peter, og hun er stadig meget begejstret for legehuset, selvom det snart har to år på bagen. Ifølge Jette er en af fordele ved Lille Peter, at sandet falder af børnenes støvler på trappen og terrassen, så der ikke ligger så meget inde i selve huset.

”Det fungerer rigtig godt, at det er hævet over jorden, da der ikke kommer så meget sand og legesager ind huset. Det er meget mere plads til leg, og børnene kravler fint på stigen. Fra terrassen kan de også holde øje med, når mor og far henter dem,” forklarer Jette.

Robust legehus
Det er hendes søn, som har samlet legehuset, mens manden har bygget gynger som matcher legehusets sorte farve. Selvom Lille Peter legehuset har et par år på bagen, så står det stadig næsten som nyt.

”Det er virkelig et solidt og robust legehus, som holder til at blive brugt hver dag. Som dagplejemor bruger børnene jo legehuset dagligt, og det er vigtigt, at det kan holde til lidt af hvert,” siger Jette.

Under legehuset er der plads til opbevaring, og her er børnene gode til at hjælpe med at rydde på, når de bliver hentet sidst på dagen.

”Om sommeren har vi mere legetøj i sandkassen, og så hjælper børnene med at rydde det hele ind under huset. På den måde er legehuset meget anvendelig til både leg og opbevaring, og vi er meget glade for vores Lille Peter legehus,” slutter Jette.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.
Legehus i træ med blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Søstrenes eventyrlige legehus

Et legende univers udfolder sig i Clara og Lillis hjertevarme Lille Anders legehus. Deres far har med sin kreativitet og genbrugsevner forvandlet gammelt elektronik og trærester til magiske legetøjsskabninger.

Se al inspiration