Legehus på stylter fra www.sølundhuse.dk

Lille Peter hos dagplejeren

Line Hitz , 10.februar 2022

Jette er privat dagplejemor og passer fire små børn mellem 0 og tre år. For et par år siden fik hun opført et Lille Peter legehus på 3,3 m2 fra Sølund Huse.

Jette har været privat dagplejer i de seneste 10 år, og der er masser af plads til leg og aktiviteter på hendes store landejendom. I haven har hun en legeplads med rutsjebane og gynger, og for et par år siden fik hun opført et Lille Peter Legehus, som er indrettet med legekøkken, børnemøbler og legemad.

”Jeg havde tidligere et mindre legehus i hjørnet, men børnene slæbte ofte legetøj og sand med ind, og der blev hurtigt rodet, beskidt og fyldt med edderkopper. Jeg ønskede mig derfor et legehus på stolper, hvor der var mere lys og luft,” forklarer Jette.

Hun valgte derfor et Lille Peter, og hun er stadig meget begejstret for legehuset, selvom det snart har to år på bagen. Ifølge Jette er en af fordele ved Lille Peter, at sandet falder af børnenes støvler på trappen og terrassen, så der ikke ligger så meget inde i selve huset.

”Det fungerer rigtig godt, at det er hævet over jorden, da der ikke kommer så meget sand og legesager ind huset. Det er meget mere plads til leg, og børnene kravler fint på stigen. Fra terrassen kan de også holde øje med, når mor og far henter dem,” forklarer Jette.

Robust legehus
Det er hendes søn, som har samlet legehuset, mens manden har bygget gynger som matcher legehusets sorte farve. Selvom Lille Peter legehuset har et par år på bagen, så står det stadig næsten som nyt.

”Det er virkelig et solidt og robust legehus, som holder til at blive brugt hver dag. Som dagplejemor bruger børnene jo legehuset dagligt, og det er vigtigt, at det kan holde til lidt af hvert,” siger Jette.

Under legehuset er der plads til opbevaring, og her er børnene gode til at hjælpe med at rydde på, når de bliver hentet sidst på dagen.

”Om sommeren har vi mere legetøj i sandkassen, og så hjælper børnene med at rydde det hele ind under huset. På den måde er legehuset meget anvendelig til både leg og opbevaring, og vi er meget glade for vores Lille Peter legehus,” slutter Jette.

Flere artikler fra samme kategori

Haveskur

Et praktisk haveskur i kolonihave

Jørgen fik opført et Maggi 1 skur i hans have, da det passede til hans behov for oplagring, og efterfulgte retningslinjerne for kolonihaver. Jørgen bor...

læs mere

Sådan vælger du den rigtige pavillon til din have

Drømmer du om en pavillon fra Sølund Huse, når haven springer ud i farver? Hos Sølund Huse har vi mange forskellige pavilloner til både den...

læs mere
legehus på stolper fra www.sølundhuse.dk

Legehus med plads til drømme

For et par år siden fik Ingrid på 13 år og Agnethe på 8 år et Lille Peter legehus fra Sølund Huse. De har selv...

læs mere