Stor havepavillon fra www.sølundhuse.dk denne store pavillon er blevet opført på en solid træ terrasse

En stille oase med dyreliv

Lis og Roy fik sidste sommer en Lisette havepavillon fra Sølund Huse. Her kommer naturen helt tæt på, når krondyr, fasaner og harer lister stille rundt på den anden side af vinduet.

Lis og Roys røde villa med udestue ligger for enden af grusvejen omgivet af marker og skov så lang øjet rækker. Herude forstummer verdens larm, og du kan kun høre vinden i trætoppene, summende brumbasser og en traktor i det fjerne.

Ægteparret har boet i villaen ved Horsens siden 1993. I dag er børnene for længst flyttet hjemmefra, og tilbage er parrets to hunde og naturens vildskab på den 7,5 ha store grund med egen skovsø i baghaven.

”Jeg elsker at være hjemme og nyde naturen, når jeg kommer hjem fra arbejde. Her er så roligt, og vi elsker at følge med i dyrelivet. Vi har både krondyr, hare og fasaner, ” siger Lis.

Den nøgne grund
Til højre for huset ligger haven med en lang sti, som fører op til en Lisette pavillon fra Sølund Huse. Drømmen om en pavillon opstod, da parret fik ryddet en urtehave.

”Jeg gik rundt på det bare stykke jord med udsigt over skoven, haven og markerne. Jeg tænkte, at grunden var helt perfekt til en pavillon, som vi kunne bruge året rundt,” fortæller Lis.

I først omgang forestillede parret sig en åben pavillon, hvor de selv kunne sætte vinduer i. De ændrede dog mening, da de var forbi Sølund Huses udstilling i Hovedgård.

”Vi synes, at det blev besværligt at sætte døre og vinduer i selv. Vi faldt derfor for en Lisette pavillon, hvor der er læ, når det er koldt udenfor,” forklarer Roy.


Fødselsdag i pavillonen
Parret har samlet pavillonen med lidt hjælp fra sønnerne, og de har selv bygget træterrassen. Huset er malet med farven arsenik grå udvendig, og indvendig er træet behandlet med en lys grundingsolie.

Selvom parret elsker naturens ro, så kommer familie og venner også ofte på besøg. Senest har der været fødselsdag for 12 mennesker i pavillonen.

”Vi kan sidde 12 mennesker at spise, og vi kan stadig gå rundt i pavillonen. Den er meget nem at holde, selvom vi går ind med sko, og hundene også render ind og ud,” fortæller Lis.

”Jeg elsker at være hjemme og nyde naturen, når jeg kommer hjem fra arbejde. Her er så roligt, og vi elsker at følge med i dyrelivet. Vi har både krondyr,  fasaner og harer, ” siger Lis.

Jagt og broderi
Inventaret er loppefund og arvestykker, som binder naturen og pavillonen sammen med en usynlig tråd. Her er en småblomstret sofa, egetræsmøbler, kurvestole med bløde tæpper og lysestager på hvert et bordhjørne. På væggen hænger et broderi med jagtsæsonen og flere jagttrofæer.

”Mange af møblerne har jeg arvet fra mine forældre, da det var for godt til at smide ud. Jeg synes, at de gamle møbler passer rigtig godt ind i pavillonen, hvor der skal være en afslappet stemning,” siger Lis.

Kakao ved juletid
Det er ikke kun forår og sommer, at parret opholder sig i pavillonen. I de kolde måneder finder Lis en ekstra trøje frem og tænder de mange stearinlys.

”Ved juletid sidste år sad jeg og grillede skumfiduser og drak varm kakao udenfor. Jeg inviterer også veninderne på kaffe i pavillonen, selvom det er efterår eller vinter,” siger Lis.

Parret solgte i foråret deres sommerhus i Nordjylland, og havepavillonen fungerer som et lille sommerhus tæt på hoveddøren.

”Vi sover ikke heroppe, men ellers er det jo den samme afslappende stemning og ro, som vi kender fra sommerhuset. Vi er meget glade for pavillonen, og jeg elsker at sidde heroppe og strikke hver aften,” slutter Lis.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration