Chat with us, powered by LiveChat
pavillon erhverv til et plejecenter fra www.sølundhuse.dk

Pavillonen på Rosengården

15. oktober 2021 Ingen svar

Rosengården Plejecenter i Hornslet fik i foråret en Lisette pavillon fra Sølund Huse. Her mødes borgerne med familien, slapper af og genskaber minderne fra en svunden tid

I haven mellem de to røde bygninger ligger Lisette pavillonen med udsigt til hovedgaden i Hornslet. Til venstre kravler de røde efterårsblade op ad væggen og et farverigt maleri får den anlagte sti til at fortsætte ind i væggen.

Ideen til en pavillon opstod under corona-nedlukningen, hvor plejecenteret manglede et sted, hvor beboerne kunne mødes udenfor.

”Under corona snakkede vi meget om at flytte møder og besøg udenfor. Vi satte første et telt op, men det fungerede ikke rigtigt. På et beboermøde blev vi enige, at en pavillon var en rigtig god ide,” fortæller Birgitte Rossing, som er plejecenterleder hos Rosengården Plejecenter.

Finansieringen var imidlertid ikke på plads, og det krævede derfor en god portion kreative tanker og knofedt for at få samlet penge ind.

”Jeg gik i gang med at søge forskellige fonde, og heldigvis var der interesse fra flere. Vi har taget det i bidder, og jeg håber på sigt, at vi får råd til at lave lidt mere ved haven og indretningen i pavillonen,” forklarer Birgitte Rossing.

Tæpper og picnickurv
Hun forventer, at der i fremtiden kommer højbede og blomster i haven ved pavillonen, og indvendig skal tæpper, brætspil og en picnickurv sørge for, at borgerne føler sig hjemme.

”Mange af vores borgere husker ikke så godt, men de har måske camperet meget før i tiden. Jeg håber, at udelivet kan sætte gang i erindringerne, og samtidig kan borgerne invitere venner og familie med herud, når de har besøg,” forklarer hun.

De har allerede indviet pavillonen med en fest for samarbejdspartnere og borgere, som er meget glade for den nye pavillon. 

”Jeg er helt sikker på, at vi får meget glæde af pavillonen på de varme dage om sommeren, men også forår og efterår, hvor vi stadig kan være udenfor, selvom det er lidt køligt,” slutter plejehjemslederen.

En Lisette pavillon fra Sølund Huse er på 20,3 m2.

Skrevet af.
Line