Chat with us, powered by LiveChat
Magrethe pavillon er inspiration til haven se mere hos Sølund Huse

Et rigtigt hjem

7. september 2021 Ingen svar

Sano Aarhus er eksperter i rehabilitering, men de er også meget mere end det. Når du bor hos Sano, skal du først og fremmest føle dig hjemme. Sidste år rykkede en Magrethe pavillon fra Sølund Huse ind i haven i Skåde Bakker.

Den hvide herskabsvilla ligger for enden af en smal bakke gemt for nysgerrige blikke. I den store have sniger stilheden sig langs de tykke mure, og indenfor er stilen en god blanding af stukloft, parketgulv og moderne fitnessrum.

Sano er et rehabiliteringscenter til mennesker med gigtlidelser, som er ejet af Gigtforeningen. Her bor patienter på korte og længere ophold, og det er vigtigt, at de føler sig hjemme i den store herskabsvilla.

”Vores patienter skal ikke opleve det som at være indlagt på et hospital. Der skal være en hjemlig stemning, hvor der er plads til både træning, afslapning, samtale og eftertænksomhed. Vi har indrettet huset, så det indbyder til samvær, og du er velkommen til at smide benene op,” forklarer Kirstine Bak Gulstad, afdelingschef for Sano i Aarhus.

Tæt på naturen
Centeret har haft til huse i villaen i de seneste 75 år, og bygningerne er blevet udbygget flere gange. I dag rummer huset blandt andet 27 værelser, fitness, træningslokaler, kontorer, køkken, udestue og dagligstuer. På den anden side af de store vinduer udfolder haven sig i flere niveauer, og sidste år fik de opført en Magrethe pavillon med syv vinduer.

Pavillonen bliver brugt til både møder, behandlingssamtaler, arbejdsområde og til besøg udefra. De var ikke i tvivl om, at det skulle være en lukket pavillon med vinduer hele vejen rundt.

”Vi ønskede et sted, hvor naturen var tæt på. Det er en helt anden oplevelse at sidde herude og snakke med patienterne, da både lyset og naturen giver en afslappende stemning. Det er jo nærmest terapi i sig selv,” siger Kirstine Bak Gulstad

”Vi ønskede et sted, hvor naturen var tæt på. Det er en helt andet oplevelse at sidde herude og snakke med patienterne, da både lyset og naturen giver en afslappende stemning. Det er jo nærmest terapi i sig selv.”

Den hvide pavillon
Det er pedellen hos Sano, som har malet og samlet pavillonen, og Kirstine Bak Gulstad har stået for indretning med kurvestole fra IKEA og et rundt bord fra BoBoonline.dk. Pavillonens hvide farve passer til herskabsvillaen, og patienter og medarbejdere har allerede taget pavillonen i brug.

”Vi er virkelig glade for pavillonen, da den kan bruges i mange forskellige sammenhænge og forlænger sæsonen med rigtig mange måneder. På den måde bruger vi også haven endnu mere,” slutter Kirstine.

En Magrethe pavillon er på 9,5 m2 og har syv vinduer med termoglas.

Skrevet af.
Line