Chat with us, powered by LiveChat

En pavillon i fødselsdagsgave

25. august 2021 Ingen svar

Kirsten og Lars fik i foråret en Magrethe pavillon med fire vinduer i haven. Pavillonen var en fødselsdagsgave til Lars, som i mange år havde drømt om en havepavillon.

Det store parcelhus i to etager ligger på en stille villavej i Auning. Fra vejen er baghaven skjult, men bag de røde mure gemmer sig en oase med blomster, legehus og en overdækket terrasse. Midt i haven står en Magrethe pavillon, som ægteparret bruger både i solskin og regnvejr.

“Min mand har i mange år drømt om en pavillon. Vi kunne ikke holde 70 års fødselsdag for ham i foråret på grund af corona, så han ønskede sig i stedet for penge til en pavillon i haven,” forklarer Kirsten.

En del af terrassen
Ægteparret har fået hjælp af en tømrer til at samle pavillonen og trække strøm. Tømreren har også lagt fliser, så pavillonen hænger sammen med terrassen foran huset.

“Vi kalder pavillonen for sommerhuset, da der er så stille og roligt. Vi bruger den hele dagen både til middagslur, aftensmad og TV om aftenen,” forklarer Kirsten.

Morgenmaden spiser de dog inde i huset, og det er der en helt særlig grund til.

“Vi kommer simpelthen ikke i gang med dagen, hvis vi spiser morgenmad i pavillonen. Så bliver vi bare hængende og kommer ikke rigtig videre,” siger Kirsten med et grin.

“Min mand har i mange år drømt om en pavillon. Vi kunne ikke holde 70 års fødselsdag for ham i foråret på grund af corona, så han ønskede sig i stedet for penge til en pavillon i haven."

Solseng og TV
Lars har indrettet pavillonen, og det var især vigtigt med en solseng til middagsluren. Der er tæppe på gulvet, og fjernsynet i hjørnet bruger de om aftenen.

“Jeg synes, det er rigtig rart, at vi kan blive i pavillonen om aftenen og se fjernsyn i stedet for at gå indenfor,” forklarer Kirsten.

Den rigtige farve
Ægteparret overvejer stadig farven på Margrethe pavillonen, da den skal passe til det røde parcelhus med hvide vinduer og sort træværk. De regner med, at den skal males i løbet af efteråret eller til foråret.

“Det bliver nok en gennemsigtig farve, hvor du kan se træværkets naturlige struktur. Vi er virkelige glade for den, og det er vigtigt, at farven passer til huset,” slutter Kirsten.

En Magrethe 4 pavillon er på 9,5 m2.

Skrevet af.
Line