Magrethe pavillon sølund huse

Sydlandsk stemning i baghaven

Lisbeth fra Risskov bor i samme hus som sin søn, svigerdatter og børnebørn. Familien mødes til aftensmad og rolige stunder i en Magrethe syv pavillon fra Sølund Huse.  

I Lisbeths baghave er der både figentræ, citrontræ og store krukker med sommerblomster. I foråret fik familien opført en Magrethe pavillon ved terrassen, hvor den sydlandske stemning sniger sig stille ind.

”Jeg bor i stuen, mens min søn, svigerdatter og børnebørn bor på første sal. Vi ønskede et sted, hvor der var plads til os alle sammen. Der stod tidligere et gammel drivhus fra 1952, som trængte til at blive skiftet ud,” forklarer Lisbeth.

Den hvide farve
Lisbeths nevø Henrik er selvstændig tømrer, og han har samlet pavillonen på et par uger. Familien har selv malet den hvid både udvendig og indvendig, og de var ikke i tvivl om farven.

”Den hvide farve passer til husets hvide vinduer og vores hvide havemøbler. Det er også trukket strøm til pavillonen, så vi kan få varme på i de kolde måneder,” siger hun.

Plads til børn
Møblerne i pavillonen havde Lisbeth i forvejen, mens lampen i filt og gulvtæppet er nye. Højstol, legetøj og Pixibøger afslører, at husets mindste beboere også bruger pavillonen flittigt.

”Med det gamle drivhus var vi bange for, at børnene skulle gå derind. Det er vigtigt, at mine børnebørn også føler sig hjemme i pavillonen, da de jo også bor her,” forklarer Lisbeth.

Tidligere på året var familien samlet til fødselsdag på terrassen, og der var buffet i pavillonen. Ofte mødes de også til aftensmad eller til en rolig stund i haven.

”Vi er allesammen glade for pavillonen, og jeg regner også med at bruge den i vinterperioden, hvor jeg kan tænde for varmen,” siger Lisbeth.

En Magrethe pavillon med syv vinduer i termoglas er på 9,5 m2.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration