kiosk til salg hos Sølund Huse eller som her et skur som er lavet om til iskiosk

Iskiosken på Lundeborg havn

I Lundeborg på Fyn har Stine og Frederik sammen med familien åbnet en iskiosk i et Mary 8 skur fra Sølund Huse. Her sælger de softice, bubble tea og iskaffe til lokale og turister.

Bølgerne skvulper let ind mod kajkanten, og solen kæmper for at bryde igennem skydækket. På Lundeborg Havn på Sydfyn ligger en iskiosk med sejlskibe, fiskekuttere og sandstrand, som nærmeste nabo. Bag disken står Stine og Frederik, som i maj måned åbnede iskiosken Sweets By Lundeborg.

“Vi har allerede haft rigtigt travlt, og der har været mange mennesker forbi for at købe softice, bubble tea og vegansk is. Vi har bestemt, at vi skal arbejde gratis det første år, og vi skal virkelig lære det hele fra bunden,” forklarer Stine.

Mary 8 sølund huse
Stine har samlet skuret sammen med en lokal håndværker.
Mary 8 Sølund Huse
Det tog et par dage at samle Mary 8.
Et fælles projekt
Drømmen om at stå ved roret i egen iskiosk opstod under corona, da familien savnede et fælles projekt. De købte hurtigt et Mary 8 skur på 11,5 m2, som Stine selv har samlet sammen med en lokal håndværker.

”Vi har erstattet dobbeltdøren med en salgslem og fjernet skillevæggen, så vi har adgang til hele huset. Vi har brugt lang tid på at indrette rummet, da der skal være plads til både tre køleskabe, softicemaskine, reoler, lager, disk, vask og bordplade,” siger Stine.

Kærlighed til kutterblå
Iskioskens hvide og lyseblå farve matcher himlen og de hvide skyformationer, som driver langsom ud over havet. På havnen er mange bygninger og småhuse malet i svenskrød, men Stine og Frederik var ikke i tvivl om iskioskens hvide og lyseblå farve.

”Vi synes, det passer rigtigt godt til havet og fiskerkutterne. Vi kalder farven for kutterblå, selvom fiskerne siger, at den ikke helt er blå som bådene. Andre siger, at farven leder tankerne hen på Grækenland, ” forklarer hun.

”Vi synes, det passer rigtigt godt til havet og fiskerkutterne. Vi kalder farven for kutterblå, selvom fiskerne siger, at den ikke helt er blå som bådene.

Mary 8 Sølund Huse
Et Mary 8 kan bruges som både redskabsskur, værksted, kiosk og havehus.
Turister i byen
Foran iskiosken kan kunderne sidde på bænke og følge med, når fiskerkuttere og sejlskibe lægger fra kaj. Om vinteren er Lundeborg en stille by med 284 indbyggere, men om sommeren vokser befolkningen til mellem 50 og 60 tusinde.

Mange kommer for at bo på byens campingpladser, slikke sol ved stranden eller opleve handelslivet og restauranterne. Sweets By Lundeborg har åbent to hverdagsaftener om ugen og i weekenden frem til sommerferien, mens der er åbent alle dage i højsæsonen. Ingen af dem har tidligere drevet iskiosk, men de glæder sig til den første sæson med bubble te og softice på havnen i Lundeborg.

”Vi insisterer på at lave det hele fra bunden, og der er naturligvis meget, vi skal sætte os ind i. Det er en virkelig spændende proces, og vi håber på en solrig sommer med liv på Lundeborg Havn,” slutter Stine.

Et Mary 8 kan bruges som både redskabsskur, værksted, kiosk og havehus.


Sweets by Lundeborg sælger bubble tea, iste og iskaffe. Læs mere på @sweetsbylundeborg på Facebook og Instagram.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration