Mary 1 træskur fra Sølund Huse

Et sansehus med højt til himlen

Annette fra Ajstrup har indrettet et sansehus i et Mary 1 skur fra Sølund huse. Her kan hun slappe af og lytte til fuglene sammen med sin søn.

Du kan næsten smage saltvandet på læberne, når du går rundt ved Annettes sorte sommerhus et stenkast fra stranden i Ajstrup. I haven gynger en rød hængekøje let i forårsvinden, og hunden Holger holder øje med forbipasserende på grusvejen. Ved siden af bålfadet og terrassen har Annette forvandlet et Mary 1 redskabsskur til et roligt sansehus med kunst og arvestykker.

”Min søn er handicappet, og han bliver meget nemt stresset. I sansehuset kan vi lytte til naturen uden forstyrrelser fra computer og mobiltelefoner,” forklarer Annette, som er kunstner og maler sine billeder i et atelier i baghaven.

 

Mary 1 sølund Huse
Annette har indrettet sansehuset med kunst og arvestykker.


Hun har fundet mange af ting på loppemarkeder rundt omkring i Danmark.
Mary 1 Sølund Huse
I haven er der flere små oaser.
Annette glæder sig til forår og sommer i sansehuset.
Det helt rigtige
Sønnen har været med i hele processen fra bestilling til indretning. Annette overvejede i starten, om hun skulle have en campingvogn eller et shelter i haven, men hun faldt pladask for Mary 1, da hun så det på nettet.

”For nogle år siden, så jeg et lignende hus i et magasin, hvor man kunne ligge på madrasser på gulvet og kigge ud gennem dobbeltdøren i haven. Jeg vidste med et samme, at det skulle være det hus,” siger Annette.

Madrasser og arvestykker
Hun har fået hjælp af en ven til at samle en del af huset, og hun har selv malet det sort, da det passer til sommerhuset. Der er ingen møbler i huset, men i stedet er det indrettet med puder, loppefund, arvestykker og kunst.

”Her er en masse fund, som betyder meget for mig og sætter gang i sanserne. Min søn får virkelig brugt sine sanser i huset, og han falder straks til ro. Her kan vi både dufte og lytte til naturen,” fortæller hun.

 

 

 

 

”For nogle år siden, så jeg et lignede hus i et magasin, hvor man kunne ligge på madrasser på gulvet og kigge ud gennem dobbeltdøren i haven. Jeg vidste med et samme, at det skulle være det hus,” siger Annette.

Mary 1 sølund Huse
Fra hængekøjen er der udsigt til haven
Sit eget liv
Annette har boet året rundt i sommerhuset i de seneste tre år, men siden barndommen er hun kommet ved Ajstrup strand med sin familie. Med sansehuset ønsker Annette et sted, hvor der er højt til himlen og plads til at slippe tankerne løs.

”Det er ikke nogen prydhave, og jeg kommer ikke til at gøre rent i huset hele tiden. Huset skal passe sig selv og leve sit eget liv,” siger Annette.

Foran huset har hun lagt strandsand, så hendes søn på de varme dage kan mærke sandkornene under fodsålerne. Hun glæder sig til den første sommer i sansehuset, og hun har flere små projekter på vej.

”Jeg vil gerne have fuglekasser på bagsiden og lidt lys op. Jeg er virkelig glad for mit sansehuset, og jeg glæder mig til, at vi kan bruge det hele sommeren,” slutter Annette.

Et Mary 1 skur er på 4,6 m2.

 

 

 

 

Mary 1 Sølund Huse
Et Mary 1 skur er på 4,6 m2.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration