Chat with us, powered by LiveChat
Melanie Sølund Huse

En stille oase i storbyens puls

På Frederiksbjerg i Aarhus ligger I/S Montanagade 42, som er en interessentskabsforening med ni lejligheder. I baghaven har foreningen en Melanie pavillon fra Sølund Huse, som beboerne bruger til både fodboldfest, studiegrupper og familiebesøg

Aarhus’ puls banker rundt om hjørnet, men der er stille i baghaven hos Montanagade 42. Den aflange have støder op til naboernes bøgehække, og der er udsigt til nøgne tagrykke, byhuse og etageejendomme så langt øjet rækker. Foreningen fik sidste år anlagt en ny have, og i den forbindelse rykkede en Malenie hjørnepavillon ind.

”Vi ønskede et sted, hvor beboerne kunne mødes til grillfester, fødselsdage, studiegrupper og sammenkomster, og hvor vi samtidig kunne holde bestyrelsesmøder,” forklarer Jonna, som er bestyrelsesmedlem og har taget initiativet til at få opført pavillonen.

Beboerne i andelsforeningen reserverer pavillonen i en Facebook-gruppe, og mange bruger den som et ekstra rum, når de har gæster på besøg.

”Lejlighederne er ikke så store, men med pavillonen kan beboerne pludselig invitere 10 mennesker på besøg i stedet for to,” siger Jonna.

”Vi ønskede et sted, hvor beboerne kunne mødes til grillfester, fødselsdage, studiegrupper og sammenkomster, og hvor vi samtidig kunne holde bestyrelsesmøder.”

Unge mennesker
Lejlighederne i Montanagade 42 er på mellem 43 m2 og 60 m2 med fælles have og vaskerum. En stor del af lejlighederne er forældrekøb, og de fleste af beboerne er studerende. Foreningen har fået hjælp af en tømrer og en maler til at samle og male pavillonen.

”Mange studerende og unge mennesker flytter fra foreningen, når de er færdiguddannet. Pavillonen skulle derfor være hurtig færdig, så alle beboerne kunne nå at få glæde af den,” fortæller Jonna.

Rolig lounge
I pavillonen er der plads til en stor loungesofa, og på væggen hænger et vindue fra det gamle skur, som tidligere stod i haven. Møblerne er nemme at vedligeholde, så beboerne ikke skal gøre rent hele tiden.

“Vi gør rent i pavillon på foreningens arbejdsdage, men alle rydder selvfølgelig op løbende. Det skal først og fremmest være en hyggelig stemning med plads til at slappe af og nyde roen midt i Aarhus,” slutter hun.

En Melanie hjørnepavillon fra Sølund Huse er på 7 m2.

 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration