Byg et skur fra sølund.dk og få mere plads i huset

Få mere plads i huset

Da Ulla og Lasse manglede plads, blev løsningen to redskabsskure i haven. Den ekstra plads til opbevaring har frigivet et helt rum i huset, som nu er gæsteværelse.

Ved hjørnet af Ulla og Lasses hus står et lille skur. Og i indkørslen står et større skur med halvtag. Begge sortmalede udenpå og systematisk organiserede indeni. Og begge løsninger på den manglende plads til de ting, som før var opbevaret inde i huset.

”Det er mit skur”

Det lille skur på ca. 3 m2 står placeret lige ved hjørnet af Ulla og Lasses hus. Nærheden til huset gør, at skuret kan fungere som en lille tilbygning.

”Vi har ikke noget bryggers, hvor vi kan stå og svine med det. Så det passer fint, at det er lige ved huset. Det er rart at arbejdsstationen står klar, hvis man lige får en blomst eller skal plante om,” siger Ulla.

I det lille skur står et plantebord langs den ene væg. Og hylder med diverse urtepotter, skåle og glas langs den anden.

”Det er mit skur, hvor jeg kan stå og hygge med potter og planter. Det er super at kunne stå ved plantebordet, hvis man skal lave juledekorationer eller stiklinger til foråret,” siger Ulla.


Ullas skur Jane på ca. 3 m2 er indrettet som praktisk arbejdsstation med plantebord.
Jane redskabsskur solundhuse.dk
Det lille skur står lige ved hjørnet af Ulla og Lasses hus, så der er nem adgang til det. 

I det lille skur har Ulla haveredskaber og reoler, der giver et godt overblik over krukker, potter og diverse ting til dekorationer. 

Frisk luft fra solceller

Det store af de to skure består af to rum og et halvtag. De to rum i redskabsskuret er hhv. knap 5 og 3 kvadratmeter og bruges til opbevaring af alt fra plæneklipper, værktøj og cykler. Og der er tænkt over indeklimaet for de opbevarede ting.

”Vi har sat solceller på siden af skuret, der blæser varm luft ind. Det er stik syd, så lige så snart solen titter frem, kommer der luft ind. Om vinteren har vi en lille keramisk blæser til at stå, så der ikke er frost, selv om det ikke er isoleret,” fortæller Ulla.

Parret valgte et skur med halvtag til deres fire affaldsspande, så de kunne stå skjult for vejen. Der er dog lidt kamp om pladsen nu, da sønnen har fået en scooter, som nu har overtaget pladsen i tørvejr. Også indendørs i skuret er pladsen udnyttet til fulde.

”I det lille rum har min mand værktøj. Der har han hylder oppe på hver side, og vi har organiseret med kasser. I det store rum har vi plæneklipper, cykel, kasser med vandregrej,” siger Ulla.


Redskabsskuret Mary 6 har to rum og halvtag. 

Alt er organiseret. Hylderne giver et godt overblik over værktøj og andre opbevarede ting som fx. vandregrej.
Mary 6 med halvtag - solundhuse.dk
Det store rum i redskabsskuret giver god plads til både cykel og plæneklipper.

”Før havde vi alle de ting i et rum i kælderen. Men der ville vi gerne lave gæsteværelse. Så det var simpelthen, fordi vi manglede plads til opbevaring” 

Ulla, ejer af Jane og Mary 6 redskabshuse

Sådan bygger du et skur

Er du blevet inspireret til at få mere plads? Det behøver ikke at være besværligt at bygge et skur. Ulla og Lasses to ekstra rum er byg-selv skure, som er leveret som samlesæt.

Ullas lille skur er af modellen Jane og bygget op af elementer. Det vil sige, at hver side af skuret består af to elementer, som blot skal skrues sammen. Det større haveskur med to rum og halvtag er af modellen Mary 6. Denne model er et bjælkehus, som leveres i løse brædder, som klikkes sammen i hinanden.

Mere inspiration?

Vil du løbende modtage information om byg-selv, udeliv og gode tilbud? Så tilmeld dig vores inspirations-mail, som vi udsender ca. 2 gange i måneden. Tilmeld dig gratis her. 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration