træ skur fra Sølundhuse.dk billedet er indsendt af Hans

Nyt kapitel i haven og i livet

Børnenes gamle legeting og et faldefærdigt drivhus i haven er blevet skiftet ud med matchende lysthus og redskabsskur i Inge og Hans’ have. Opsætningen af de to små huse blev til et fælles familieprojekt og startskuddet til at bruge mere tid i haven.  
I en velfriseret have ved Børkop står to små, nybyggede havehuse. Et lysthus og et redskabsrum begge i træ og malet i matchende lyseblå farver. De to små huse i Inge og Hans’ have symboliserer nye tider med bedre tid til haven og fokus på afslappende omgivelser.

Nyt kapitel i haven
Der er for nyligt sket en udskiftning i Inge og Hans’ have – både et forfaldent drivhus, en trampolin og børnenes gamle legehus er kørt på lossepladsen. Til gengæld har de sammen med familien bygget både et redskabsskur og et lysthus. 

Havelegetøjets udskiftning med de to nye havehuse har gjort plads til et nyt kapitel i haven, hvor det nu er Inge og Hans, der er i centrum. Hans har fået opbevaringsplads til sine haveredskaber, som før stod i en dynge i et hjørne af haven. Det lille skur er ca. 2 m2, men som Hans siger; ”Det er ikke stort, men det er ganske fint til at have de ting der, som jeg skal bruge.” 

 

På de ca. 2 m2 kan Hans sagtens få plads til sine redskaber, som før bare stod i et hjørne af haven.
Hans foran havens nye lysthus, hvor der er plads til at slappe af i grønne omgivelser. 
Og Inge, der har skæve arbejdstider, nyder godt af lysthuset i den anden ende af haven, hvor hun kan slappe af, når hun har fri. Lysthuset er indrettet med en seng med udsigt til den smukke have. Og ifølge Hans har det en speciel betydning at slappe af i haven frem for på sofaen inde i stuen: ”Det gør lidt andet at komme ud i den friske luft,” siger han.

Nyt kapitel i livet
Efter at have arbejdet syv dage om ugen de sidste 30 år, er Hans for nyligt gået på pension. Det er lige noget, han skal vænne sig til. Derfor har det også været oplagt for ham at gå i gang med ”projekt have”. Det har betydet meget for ham at have noget at give sig til.

Efter hans stoppede på arbejdsmarkedet, har han haft god tid til at fundere over tingene. Han har oplevet mange ting i løbet af sit arbejdsliv og er blevet opmærksom på at huske at værdsætte de gode ting i livet.

Det er noget, han tror, er ved at blive mere udbredt – heldigvis, som han siger. Han fornemmer i hvert fald, at der rundt omkring er kommet fokus på, at vi gerne vil være mindre fortravlede og tage os tid til de aktiviteter og mennesker, som betyder noget for os.

Lysthusets udsigt til den smukke have og med kig til det matchende redskabsskur. 

 

Sammen om projektet
Derfor har han også nydt, at sønnen og datteren var med til at hjælpe med at få de to små huse bygget. De brugte fra fredag til søndag til at samle og male begge huse, så de begge stod klar efter weekenden.

De to huse var ikke svære at samle, og familien hyggede sig med det. Og det var lige præcis det at være sammen om det, som Hans nu gemmer som et godt minde: ”Det var den mest pragtfulde weekend,” siger han.

Er du også blevet inspireret til et nyt kapitel i haven? Så kan du finde Hans’ redskabsskur, Vibe 1, her eller lysthuset Sofia her.

Inspiration i din indbakke
Vil du løbende modtage inspiration til haven og gode råd til byg-selv-projekter? Så kan du tilmelde dig Sølund Huses inspirations-mail her. Det er ganske gratis. 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration