Smuk ingrid pavillon / lysthus med 4 vinduespartier i solid træ fåes hos www.sølundhuse.dk

Pavillonen giver kvalitetstid med familie og venner

Mai-Britt Smith og hendes mand Johnni er flyttet fra København til Thurø, og pladsen til et lysthus var allerede med i tankerne, da de skulle planlægge ny forhave. Hver dag året rundt bruger de pavillonen, som også er blevet en populær ekstrastue for deres gæster.

Mai-Britt og Johnnis havepavillon nyopstillet og umalet (til højre) og færdigmalet og indrettet.

”Når man går på Vesterbro, så kan man godt gå med tanker om at ville ud i luften. Så vi har altid drømt om have og et lille hus,” siger Mai-Britt og fortsætter.

”Da vi ordnede haven, gjorde vi plads til huset. Vi vidste, vi ville have et sted, hvor vi kunne sidde og nyde haven og åbne vinduerne. Og hvor man kan sidde der hele året. Og det gør vi. Vi har fået installeret varme og el, så vi sidder der også om vinteren, selvom det sner og stormer. Det er det bedste, vi har gjort,” fortæller Mai-Britt.

Fyldt op med familie og venner

Mai-Britt og Johnny er ikke de eneste, der synes, at pavillonen er et hit. Den er også blevet populær, når de har besøg.

”Når der kommer nogen på besøg, spørger de tit, om vi ikke kan sidde derude. Det er både gæster, familie og vores barnebarn. Vi sidder herude, så mange vi kan. Så kan vi sidde derude hele dagen og spise, drikke kaffe og hygge. Det er vores ekstra stue,” siger Mai-Britt, som har indrettet pavillonen med bord og stole.

Et hyggeligt fristed

Og alligevel kan pavillonen mere end en stue, fordi den er placeret i de grønne omgivelser.

”Vi føler, vi er ude i naturen. Indenfor er alt bare det samme og almindeligt, så vi nyder det på en anden måde herude. Der er blomsterne, og hele tiden ændrer det sig. Og så har vi placeret tre af vinduerne sammen, så vi har panoramaudsigt,” siger Mai-Britt og fortsætter.

”Vi er derude hver dag, også om aftenen – så tænder vi stearinlys. Vi kan også finde på at tage computeren med ud og se film. Det er vores fristed,” siger Mai-Britt.

Mai-Britt og Johnnis pavillon er af modellen Ingrid, som du kan se lige her.  Se hele udvalget af havepavilloner her. 

Vil du have flere inspirations-historier?
Så tilmeld dig vores inspirations-mail, som udkommer ca. to gange pr. måned. Her deler vi inspirerende fortællinger, tips til byg-selv og gode råd om alt fra vedligehold til indretning. 

Du kan tilmelde dig gratis her.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration