Soveværelse i shelteren

Majbritt og Jesper sover i shelter i baghaven året rundt, og parret elsker den friske luft og naturens stille lyde.  

Solen skinner fra en blå himmel, og vintergækkerne står i fuldt flor. Majbritt og Jesper bor i et nedlagt landbrug fra 1740 med naturen som nærmeste nabo.

Når nattemørket falder på lister parret ned i shelteren i baghaven og sover hele natten med naturens lyde som stille baggrundsmusik.

”Vi sover meget bedre i shelteren udenfor. Indenfor vågner vi ofte i løbet af natten, men udenfor sover vi igennem i den friske luft,” forklarer Majbritt.

Dyrelyde om natten
De bliver ikke vækket om natten om natten, selvom parret bor i en have med rigt dyreliv med både egern og dådyr. Det er kun katten som kradser på myggenettet for at komme ind i fodenden.

”De første nætter i shelteren lyttede vi til de mange nye lyde, men nu tænker vi ikke nærmere over det. Det er kun katten som vækker os om natten, når den vil ind,” siger Majbritt.

Joggingtøj og hue
Parret købte shelteren i sommeren 2020, og Jesper har selv samlet, malet, installeret strøm og bygget myggenet. Det var vigtigt for parret, at myggene ikke kom ind i shelteren, og der var mulighed for at lade telefonen op.

De har sovet i shelteren de fleste nætter siden sidste sommer, og det er kun frostgrader, som kan få dem ind i soveværelset.

”Vi bliver indenfor, hvis det er frost, da vi har svært ved at holde varmen. Vi har investeret i et par gode madrasser, men ellers sover vi bare i joggingtøj og hue med vores almindelige dyner,” siger Majbritt.

Parret er gode til at huske hinanden på de mange fordele ved at sove udendørs, hvis motivationen alligevel mangler en sen aftentime

”En gang imellem kan vi godt blive lidt magelige på sofaen om aftenen. Hvis den ene ikke gider, så husker vi hinanden på, at vi sover meget bedre i shelteren udenfor,” forklarer Majbritt.

Varmt vildmarksbad
I haven har parret både et havehus, bålsted, gynger og trampolin til børnebørnene, som også har overnattet i shelteren. I fremtiden drømmer parret om et vildmartsbad i haven.

”Der er lige plads til et vildmartsbad ved siden af shelteren. Så kunne vi gå i vildmarksbad og derefter direkte i seng i shelteren bagefter,” slutter Majbritt.

En shelter 2 fra Sølund Huse er på 6,6 M2.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration