Chat with us, powered by LiveChat
Sådan montere du shingels tagpap fra sølundhuse.dk

Sådan lægger du shingles-tagpap

11. oktober 2019 Ingen svar

Til næsten alle huse fra Sølund medfølger kraftigt shingles-tagpap. Der skal ikke bruges underpap eller brænder. Den kvalitet tag-shingles, som vi sender med vores huse, gør at shingles-tagpappet fungerer som undertag og overtag i ét. Tagpap-søm medfølger.

Tagpappet lægges fra tagfoden og slutter ved tagryggen på begge sider af taget.

1. Ved den første række tagpap, du skal lægge, skærer du flapperne af. Flapperne kasseres.

2. Det resterende, hele stykke tagpap lægger du så helt ned til kanten af tagfoden (gerne 1-2 cm. ud over kanten af tagfoden) med klæbestykket udad og ned mod kanten af huset.

3. Søm en hel række afklippet tagpap på (søm så langt nede mod tagforden som muligt.)

4. Fra næste række og op, bruger du nu shingels tagpap-stykkerne uden at klippe noget af. Begynd i modsatte ende end første række. Læg det hele stykke shingles-tagpap med flapperne nedad, så det også flugter med tagfoden og hermed overlapper din første række tagpap fuldstændigt.

Søm det fast med de medfølgende tagpapsøm: Søm i linjen med limpunkterne. 

5. Mål afstanden fra toppen af første række tagpap til toppen af næste række tagpap  og tegn denne afstand ind hele vejen op ad taget, så du ved præcist, hvor du skal placere næste række tagpap. 

Når du har lagt de to første lag fra hver sin side, kan du herefter lægge alle rækker fra samme side.

Hver gang, du fortsætter til næste række, forskydes det første stykke tagpap i rækken, så slidserne ligger forskudt over hinanden.

I hvert stykke tagpap er der en kant i toppen, så du kan mærke, når du har placeret stykket korrekt. Dette betyder, at du for hver anden række shingles skærer kanten til på det første stykke du lægger i rækken.

6. Fortsæt på samme måde hele vejen op til tagryggen med rækkerne forskudt af hinanden.

7. Gentag på den anden side af taget.

8. Afslut med at lave rygningen: Skær hver shingles-plade ud i fire dele og skær hjørnerne af hver del. Disse lægges i overlap på rygningen og fæstnes med to tagpapsøm pr. stykke.

9. Hvis du har tilkøbt blikkanter til dit hus, kan du se her, hvordan du monterer dem. 

Du kan se en video af hele processen herunder.

Vi er klar ved telefonen

Har du brug for vejledning i forbindelse med montering af dine tag-shingles, er du altid velkommen til at ringe til os. Så vil vi med glæde svare på dine spørgsmål eller guide dig i telefonen. 

Skrevet af.
Lene