Chat with us, powered by LiveChat

Redskabsskur giver tre ekstra rum

6. februar 2020 Ingen svar

Henning Niss og konen Lene er flyttet fra et landbrug og 100 m2 plads til opbevaring. Gården er udskiftet med et parcelhus og laderne med et 15 m2 redskabsskur i træ.

Det har været noget af en øvelse for Lene og Henning at stå med så meget mindre plads.

”Vi har smidt rigtig meget ud. Og der skal stadig sorteres i tingene. Men nu har jeg da et lille værksted og lidt ekstra plads til de ting, vi beholder,” siger Henning.

Lene og Henning valgte redskabsskuret Mary 8 med to rum og halvtag for at få mest muligt opbevaringsplads. Det er Henning, der har bygget det hele selv. Han har valgt at bygge halvtaget helt ind imod deres hus og lukke af i den ene side med ekstra brædder.

Mary 8 med halvtag
Mary 8 med to rum og halvtag leveres som byg selv skur til haven. Det er Henning selv, der har samlet det hele.

Tre rum i ét

Med de to redskabsrum og halvtaget har Lene og Henning fået tre rum med tre forskellige funktioner – lige ved deres hus.

Rummet med dobbeltdør skal indrettes med et værkstedsbord, som Henning kan stå og arbejde ved. Her er også god plads til alle haveredskaberne, reoler med værktøj og endda en cykel.

Det andet rum med enkeltdøren har Henning isoleret i gulv og loft. Det gør rummet oplagt til opbevaring af de ting, der ikke tåler frost og fugt. Her står øl, sodavand og malerspande tørt og godt. Også havehynderne slipper for fugt, når de opbevares om vinteren.


Rummet med dobbeltdøre, hvor der skal indrettes værksted og opbevaring til haveredskaber, cykler mm.


Redskabsskuret er isoleret i det ene rum. Det har Henning valgt at gøre for at holde frost og fugt væk fra de ting, der ikke kan tåle det.

Lys og læ

Henning har lagt strøm ind i begge rum og sat lamper op, så der altid er et godt overblik. I det isolerede rum holder han en temperatur på mindst et par grader ved hjælp af en miniradiator, der er sat til strøm.

Halvtaget fungerer som en lille overdækket terrasse:

”Vi bor ret højt her, så vinden kommer tit susende om hjørnet. Når vi sidder under halvtaget, er det som en lille gryde med fuldstændig læ,” siger Henning.

Om vinteren fungerer den overdækkede terrasse også fint som ly for havemøblerne, der lige er til at trække frem, så man kan nyde en solstråle, når chancen byder sig.            


Havemøblerne er lige ved hånden - også i vintersæsonen, så man kan nyde en solstråle i læ.


Mary 8 med halvtag er et bjælkehus. Det betyder, at det kommer i løse, tilskårne bjælker, som klikkes ind i hinanden, som det ses i samlingerne her.

Har du brug for mere plads?

Mangler du ligesom Lene og Henning ekstra plads til opbevaring i haven, så kan du gå på udkig efter et redskabsskur, der passer til dit behov.

Skrevet af.
Lene